MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # BUCURIE nu doar sugerează o stare de spirit, ci o și induce. Culori vesele, detalii colorate, zâmbete, de la prima oră până la cea din urmă a zilei.

Piesele componente ale acestui cadou sunt remarcabile: un tablou tip art print al unei artiste române, pictor restaurator, trei căni ale unui designer englez și două recipiente pentru servirea ceaiului, produse de primul producător de porțelan bavarez care a realizat și sticlărie fină. Un cadou de excepție!

Setul dou # BUCURIE contine:

 • Un serviciu pentru ceai din porțelan vintage de calitate superioară, marca Seltmann Weiden Bavaria,  format din:
  • Ceainic din porțelan, cu mere roșii pictate manual , produs în anii 70. Face parte din colecția Patricia. Dimensiuni: înălțime = 19 cm, volum = 700 ml
  • Zaharniță cu capac, colecția Patricia. Dimensiuni: înălțime = 12 cm, diametru = 7,5 cm
  • În zaharniță, am turnat manual o lumânare din ceară 100% naturală, de soia, parfumată cu uleiuri esențiale, un blend propriu HERBALL. Parfumul are notă florală, suavă.

Scurt istoric al producătorului de porțelan bavarez, Seltmann Weiden

Frații Johann și Christian Seltmann și-au deschis o fabrică de porțelan, în 1901, în orașul lor natal, Schlottendorf. Tatăl lor avea o afacere de decorațiuni, iar Christian dovedea mult talent în acest domeniu. La numai 26 de ani, Christian Seltmann ajunsese directorul renumitei fabrici de porțelan bavareze Arzberg. Până în 1910, cei doi frați au lucrat în familie. Christian Seltmann nu a fost însă de acord ca afacerea să fie transformată într-o societate cu răspundere limitată și și-a deschis o altă fabrică, în Weiden. Deoarece era foarte interesat de diferite alte domenii, Christian Seltmann a fondat o unitate de artă litografică proprie în orașul Nürnberg în anul 1920, urmată, în 1921, de deschiderea fabricii de sticlă de la Berlin-Köpenick. Christian Seltmann a murit într-un accident, în același an. Compania Seltmann a fost unul dintre primii producători de porțelan care a oferit și o gamă suplimentară de produse din sticlă fină.

Compania Seltmann Weiden a rămas întotdeauna o afacere de familie, dusă mai departe de moștenitorii lui Christian. În timpul războiului a fost grav afectată, dar și-a revenit, în primul rând cu ajutorul muncitorilor fideli, care au fost recompensați pentru eforturile lor prin plăți speciale. Compania a început să se extindă, achiziționând mai multe fabrici, inclusiv după 1990, un an fatidic pentru porțelanul bavarez, determinat de căderea Zidului Berlinului și, implicit, de confruntarea cu concurența mult mai ieftină a porțelanului din Germania de Est.

Astăzi, grupul este unul dintre cei mai mari producători de porțelan din Germania și una dintre puținele afaceri de familie, de mari dimensiuni.

 • Trei căni de ceai, ”de designer”, din porțelan deosebit de fin englezesc, ușor, translucid. Cănile fac parte din colecția Fruit Garden, seria Cherry cu un design exclusiv Roy Kirkham, marcă înregistrată, din anul 1990. Dimensiuni cană: înălțime =10cm, diametru = 7.5, volum 250 ml

Scurtă prezentare a mărcii Roy Kirkham

Roy Kirkham este un gravor artizanal cu înaltă calificare în veselă din cupru. Și-a fondat propria afacere cu figurine și vase, la începutul anilor 70.

Mai târziu, s-a îndreptat către fabricarea porțelanului fin, de calitate superioară ”Bone China”. A început producere  cănilor de porțelan fin, a ceainicelor, a ceștilor de ceai și a farfuriilor, pentru care a devenit renumit la nivel mondial.

Mențiunea Fine Bone China certifică o calitate superioară a porțelanului, obținută printr-o tehnică pe care artizanii chinezi au ținut-o secretă mii de ani. Aproape de 1750, un olar englez a reușit să dezlege misterul: pentru obținerea porțelanului fin, chinezii foloseau, în procesul de fabricație, cenușa de oase. Procedeul a devenit unul de lucru în fabrica Bow, din Londra, răspândindu-se apoi și în alte fabrici din Anglia. Porțelanul Fine Bone China are rezistență, este ușor și translucid.

 • Un tablou art print, semnat Mihaela Laslo, pictor restaurator. Printul de artă este realizat pe hârtie de 190 g, sidefată, care dă o prețiozitate aparte imaginilor, după acuarela originală ”Romanian Girl”  a autoarei Mihaela Laslo. Mihaela Laslo este membră a Uniunii Artiștilor Plastici, specializată în restaurare de icoane și picturi bisericești. A restaurat pictura troiței de la Muzeul Satului și Ușile Împărătești ale Bisericii Buna Vestire, din Ploiești. Are numeroase expoziții personale și de grup, cu icoane și alte lucrări deosebite, realizate într-un stil propriu, remarcabil.
  • Dimensiuni print: 10 cm x 15 cm.  Dimensiuni tablou: 13 x 18 cm

 

Setul cadou # BUCURIE este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : Cu excepția tabloului, piesele acestui cadou sunt vintage.

CADOU # BUCURIE

Setul cadou conține 6 piese:

 • ceainic din porțelan vintage Seltmann Bavaria , cu mere roșii, pictat manual (anii 70)
 • zaharniță cu capac, care conține lumânare parfumată cu uleiuri esențiale
 • 3 căni de ceai din porțelan fin englezesc, cu design exclusiv Roy Kirkham (1990)
 • art print după acuarelă, ediție limitată, semnat Mihaela Laslo, pictor restaurator

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

 

355,00 lei

Stoc epuizat