MAGAZIN PRODUSE NATURALE HANDMADE

Setul cadou este unul special, cu piese valoroase atât prin vechime, cât și prin finețea lor, menite să trezească amintiri frumoase din copilărie. Nu e de ajuns observarea pieselor, trebuie neapărat atinse, mângâiate, mirosite. L-am gândit ca un cadou pentru mama, care îi va aduce un surâs blând și care se va repeta de fiecare dată când va folosi piesele acestui set.

Am pus laolaltă un ceainic produs acum 100 de ani și un platou, din porțelan vintage bavarez, un set de șervețele (batiste) fine din bumbac, ca pe vremuri, și o lumânare romantică, parfumată cu trandafir și iasomie, turnată într-o scoică.

Ceainicul, marca Schumann Bavaria, a fost produs între anii 1918 – 1929, datarea fiind posibilă după forma și culoarea ștampilei de identificare de pe baza recipientului. Este uimitor cât de bine a fost păstrat, având în vedere că are 100 de ani vechime.

Forma este frumos arcuită, are detalii dantelate în relief, combinate cu linii fine de aur coloidal și margini canelate ale gurii și bazei recipientului.

Farfuria plată se potrivește perfect cu ceainicul, deși este mai ”tânără” cu 20 de ani și provine de la alt producător de porțelan bavarez, cu marca Seltmann Bavaria.

Acest set cadou poate fi combinat cu setul CADOU # FLORI COLORATE, întrucât decorul floral este similar. Ar fi interesant de reunit cele două seturi, cu atât mai mult cu cât sunt produse de fabricile de porțelan a doi frați, care au lucrat inițial în aceeași companie, de familie, dar care, după 9 ani s-au separat.

    Scurt istoric al producătorului de porțelan Schumann Bavaria, respectiv Seltmann Bavaria

Istoria fabricii Schumann începe în 1876, ca un mic atelier de olărit din Arzberg. Fabrica s-a dezvoltat ca o afacere de familie, preluată succesiv de către fii. În anii 1920, ajunsese să exporte porțelan în SUA, până în anul crizei mondiale din 1929, când toate eforturile de a mai exporta au devenit zadarnice.

Compania Carl Schumann Porzellanfabrik a fost una dintre puținele companii germane autorizate să producă figurine Mickey Mouse sub licență de la Disney. A promovat  aceste produse din porțelan, prezentând șoricelul Mickey interpretând un dans tradițional bavarez. Cele mai multe dintre aceste așa-numite produse „ne-ariane” au fost distruse în perioada celui de-al Treilea Reich, între 1934 și 1945 și, prin urmare, sunt printre cele mai rare obiecte de colecție Disneyana din Europa de dinainte de război.

După cel de-al Doilea Război Mondial, în anii 53 – 54, compania a atins numărul maxim de aproape 1200 de angajați, însă tot atunci a început să stagneze exportul către SUA, care devenise o piață inundată de porțelanul japonez, mult mai ieftin. Mai târziu, reunificarea Germaniei a adus alte mari probleme producătorilor de porțelan, întrucât fabricile de stat din fosta Germanie de Est s-au luptat să intre pe piața Germaniei și au devenit o competiție greu de contracarat. În 1994, fabrica Schumann s-a închis.

Christian Wilhelm Seltmann a fost director al fabricii de porțelan din Arzberg, fiind director la numai 26 de ani. În 1910, Carl Seltmann își deschide propria fabrică de porțelan, după ce, timp de 9 ani, a lucrat împreună cu fratele său, Johann Seltmann, într-o fabrică de familie. În doar trei ani, ajunsese la peste 300 de angajați și începuse și producția de sticlărie fină. A murit într-un accident, în anul 1921, dar afacerea fondată de el a mers mai departe. În timpul războiului a fost grav afectată, dar și-a revenit, în primul rând cu ajutorul muncitorilor fideli, care, mai târziu, au fost recompensați pentru eforturile lor. Compania a început să se extindă, achiziționând mai multe fabrici, inclusiv după 1990, un an fatidic pentru porțelanul bavarez, determinat de căderea Zidului Berlinului și, implicit, de confruntarea cu concurența mult mai ieftină a porțelanului din Germania de Est. Astăzi, grupul este unul dintre cei mai mari producători de porțelan din Germania și una dintre puținele afaceri de familie, de mari dimensiuni.

 

Setul cadou conține petale de trandafir uscate, ca elemente decorative. Produsele sunt ambalate în hârtie de mătase. Mica istorie a producătorului de porțelan va fi imprimată pe un card, legat cu panglică de organza de mânerul ceainicului.

Ceașca vine însoțită de un mini card cu scurte informații despre istoria fabricii care a produs porțelanul.

Fără palmier || Fără parafină || Fără coloranți artificiali || Fără plastic || Doar natură 

Preferăm să cultivăm în regie proprie sau să recoltăm din flora spontană cea mai mare parte a plantelor medicinale și aromatice pe care le folosim în preparatele noastre.

 

CADOU # PENTRU MAMA

Setul cadou este unicat și conține

  • Ceainic din porțelan bavarez vintage (1918)
  • Farfurie plată din porțelan bavarez vintage 
  • Lumânare parfumată cu uleiuri esențiale, turnată în scoică
  • Set de 3 șervețele din bumbac fin

Este ambalat într-o cutie cadou, legată cu fundă de satin.

225,00 lei

Stoc epuizat