MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Acest serviciu de cafea este o bijuterie de porțelan. Sau # PORȚELAN BIJUTERIE. Este produs între anii 1931 și 1945, după marca ce e ștanțată pe dosul pieselor.

Este decorat cu aur, pictat manual, pe un fond alb ivoriu. O splendoare!

Ceștile sunt aurite pe interior și, ca și când decorul exterior nu ar fi fost de ajuns, sunt îmbogățite cu un motiv floral stilizat și pe bază.

Cafetiera are toarta și picurătorul complet aurite. Carafa are și ea toarta aurită, precum și marginea de sus, inclusiv ciocul.

Mânerele cafetierei și carafei pentru frișcă sunt linii curbe specifice stilului rococo.

Fiecare piesă are o bază dantelată, decorată cu elemente rococo din aur.

Istoria producătorului Mitterteich, Bavaria

În anul 1887, Ludwig Lindner a fondat prima fabrică de porțelan din orașul Mitterteich. După modernizare, fabrica a fost denumită „Werk A”, numele fiind păstrat până când fabrica s-a închis, în anul 2006. În 1895, fabrica a fost preluată de Max Emanuel & Co. , cu sediul la Londra. Max Emanuel & Co. se ocupa, de fapt, de comerțul cu amănuntul de sticlă și porțelan, având un magazin de dimensiuni medii în Londra,  cu o rețea mare de furnizori și alte contacte de afaceri. Multe companii de renume au lucrat cu el sau au vândut articole prin magazinul său din Londra. În 1913, fabrica avea 360 de angajați.

Afacerea Mitterteich este adesea citată ca fiind numită ceramică mozaică; totuși, aceasta este o neînțelegere, deoarece numele respectiv a fost doar o marcă comercială utilizată de Max Emanuel , care descrie produse fabricate exclusiv pentru magazin.

Proprietarii britanici au fost expropriați în urma izbucnirii Primului Război Mondial, iar fabrica și toate activele au fost transferate unei corporații pe acțiuni nou înființate. În 1925, fabrica s-a extins cu hala de producție ”Werk B”, cea de-a treia fabrică fiind înființată în 1937 – ”Werk C”. Cu toate cele trei hale complet operaționale, în 1989, fabrica avea o suprafață de producție de 20.000 de metri pătrați și o forță de muncă de aproximativ 800 de oameni. În august 2005, micul oraș Mitterteich a fost zguduit de vestea că firma a trebuit să dea faliment. Cei 360 de lucrători, din care 70 la sută dintre aceștia femei, au fost șocați. Băncile locale au distrus compania  care, la 1 martie 2006, și-a închis pentru ultima oară porțile. Așadar, această bijuterie nu se mai poate reproduce. Este o mică bucată de istorie a porțelanului bavarez. Bucurați-vă!

Dimensiunile pieselor:

  • Cafetiera: capacitate = 800 ml, înălțime = 20 cm (cu capac)
  • Carafa pentru frișcă/lapte: capacitate = 180 ml, înălțime = 9.5 cm
  • Ceștile: capacitate = 50 ml, înălțime = 5 cm, diametru = 7.5 cm
  • Farfuriile suport: diametru = 12 cm

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă poți să îl dăruiți, să putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă puteți transmite și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fund. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în notă inclusă în formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage. Pentru piesele de porțelan atât de vechi, urmele timpului devin o calitate, nu un defect.

 

variatie piese

CADOU # PORȚELAN BIJUTERIE

Setul cadou conține un serviciu de cafea din porțelan bavarez, decorat manual cu aur 24k, produs în anii 1930 – 1940

  • cafetieră 
  • carafă pentru frișcă/lapte 
  • 5 cești pentru cafea scurtă
  • 6 farfurii suport

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.