MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul #ROMANTIC, unicat, fin și deosebit, va aduce în casă sau într-un frumusețea secolului trecut, a acelei birouri care au trecut în fiecare detaliu.

Ceainicul și setul de ceai format din ceașcă și două farfurii sunt produse la distanță de 25-30 de ani, însă într-un punct comun: producătorii lor bavarezi au cucerit America, la începutul secolului trecut, cu finețea, calitatea și frumusețea porțelanului lor. Din păcate, piesele din porțelan fin ca mătasea mai au un punct comun: fabricile lor nu mai venit, de la începutul anilor 90. Au făcut față războaielor și marii crize economice, dar au cedat în fața concurenței porțelanului ieftin, din Est, după Căderea Zidului Berlinului.

Setul cadou conține piese vintage splendide, care deși aparțin aceleiași activități nu au fost împreună, reușesc să creeze o atmosferă minunată. Și ce nu putem dori mai mult de la un cadou, atunci când putem oferi mâncare specială?!

Pentru a mări fotografiile, dați click pe imagini.

Componentele setului cadou # ROMANTIC:

 • Ceainic din porțelan fin, marca Schumann, produs în anul 1926, conform mărcii de identificare, ce este imprimată pe verso. Piesa este de dimensiuni mari, culoare ivoire, decorat manual cu un model dantelat în relief, peste care sunt suprapuse motivele florale. Deschiderea ceainicului are forma unei flori cu marginea aurită cu aur de 14 karate, decor absolut obligatoriu în epocă, pentru a crește și mai mult valoarea produselor premium din proțelan fin. Umărul mânerului ceainicului și bumbul capacului sunt, de asemenea, aurite. Liniile curbe ale mânerului și accentele aurii de pe picurător completează frumusețea și finețea deosebite ale ceainicului.
  • Pe lângă rolul său originar, ceainicul poate fi folosit și ca o vază superbă pentru trandafiri roșii.
  • Producătorul acestui ceainic nu mai există pe piață. Fabrica a fost închisă definitiv în anul 1994, după 118 ani de existență. Așadar, veți avea ocazia să țineți în palme o mică parte a istoriei renumitului proțelan bavarez, ce nu mai poate fi niciodată reprodus.
  • Dimensiuni ceainic: înălțime = 23 cm;  volum = 1.6 l

Scurt istoric al  mărcii Schumann, Bavaria

Istoria fabricii Schumann începe în 1876, ca un mic atelier de olărit din Arzberg. Fabrica s-a dezvoltat ca o afacere de familie, preluată succesiv de către fiii fondatorului. În anii 1920, ajunsese să exporte porțelan în SUA, până în anul crizei mondiale din 1929, când toate eforturile de a mai exporta au devenit zadarnice.

Compania Carl Schumann Porzellanfabrik a fost una dintre puținele companii germane autorizate să producă figurine Mickey Mouse sub licență de la Disney. A promovat  aceste produse din porțelan, prezentând șoricelul Mickey interpretând un dans tradițional bavarez. Cele mai multe dintre aceste așa-numite produse „ne-ariane” au fost distruse în perioada celui de-al Treilea Reich, între 1934 și 1945 și, prin urmare, sunt printre cele mai rare obiecte de colecție Disneyana din Europa de dinainte de război.

După cel de-al Doilea Război Mondial, în anii 53 – 54, compania a atins numărul maxim de aproape 1200 de angajați, însă tot atunci a început să stagneze exportul către SUA, care devenise o piață inundată de porțelanul japonez, mult mai ieftin. Mai târziu, reunificarea Germaniei a adus alte mari probleme producătorilor de porțelan, întrucât fabricile de stat din fosta Germanie de Est s-au luptat să intre pe piața Germaniei și au devenit o competiție greu de contracarat. În 1994, fabrica Schumann s-a închis.

 • Set de ceai din porțelan fin bavarez, marca Zeh Scherzer, produs în anii 50. Culoarea ivoire pune în valoare decorul dantelat, realizat manual cu aur. Decorul este bogat, cu dantelă și trandafiri stilizați, care se regăsesc și pe ceainic, de altfel, un model în vogă în perioada interbelică. Detaliile proeminente de la baza ceștii și de pe mânerul ceștii, realizate manual, sunt absolut uimitoare. Setul de ceai este format din ceașcă pentru ceai, stil clasic, și farfurie suport.
  • Dimensiuni ceașcă: diametru = 11 cm, înălțime = 6 cm; diametru farfurie suport = 16 cm
 • Farfurie pentru aperitiv sau desert, din același serviciu. Diametru = 19.5 cm

Scurt istoric al mărcii Zeh Scherzer, Bavaria

Compania „Zeh, Scherzer & Co.” a fost fondată în 1880 și a început direct să producă o gamă largă de piese, inclusiv seturi de cafea și ceai, articole de uz casnic și vesela de masă, precum și porțelan decorativ. Articolele realizate de companie au atras atenția Geo. Borgfeldt & Co. și în perioada ianuarie 1907 și mai 1908 „Zeh, Scherzer & Co.” a produs o serie de articole exclusiv pentru compania din New York, pe baza unui acord între Borgfeldt și Zeh. Având un mare succes în porțelanul de decor, compania și-a deschis propriul departament de artă în 1908 și alături de mulți alți designeri celebri și profesorul Fritz Klee (care a devenit mai târziu director al Königliche Fachschule, Selb) a fost angajat consilier.

Compania a căpătat o reputație de înaltă clasă, fiind la același nivel cu producătorii germani celebri Hutschenreuther și Rosenthal. Dar la fel ca ceilalți producători de porțelan din Germania, compania a avut din ce în ce mai multe probleme pentru a face față importurilor ieftine. De la mijlocul anilor 80, vânzările au început să scadă. Până în 1991, compania era în continuare proprietate privată, dar apoi majoritatea acțiunilor au fost preluate de Allerthal AG .companie de investiții. Producția a fost redusă, iar compania a oprit oficial producția în 1992.

Produsele Zeh Scherzer au fost spectaculoase. Chiar și astăzi rămân un plus valoros pentru orice colecție art deco, dar, din păcate, ele vor fi din ce în ce mai rare.

 • Lumânare din ceară naturală de soia 100%, în formă de trandafir. Lumânarea este turnată manual și este parfumată cu uleiuri esențiale, un blend propriu HERBALL.  Nu lăsați niciodată lumânarea să ardă mai mult de 3 ore, pentru a nu risca spargerea recipientului. Lumânarea nu mai trebuie reaprinsă când ceara din ceașcă a ajuns la grosimea de 1 cm. După folosirea lumânării, suportul folosit cu detergent de vase, iar setul de porțelan se refolosește. Ceara naturală de soia nu conține elemente toxice și nu lasă urme pe recipiente, arde cu o lumină blândă, fără fum și fără funingine.
 • Față de masă din bumbac, ivoire, cu broderie fină, de culoare bej și broderie spartă, realizată la fir. Dimensiuni: 82 cm x 85 cm. Poate fi folosită pe o masă mică, pe o consolă sau poate fi centru de masă de mari dimensiuni, așezată deasupra unei fețe de masă uni.

NOTĂ: Piesele componente ale setului cadou sunt vintage, cu excepția lumânării parfumate, un produs marca HERBALL. Trecerea timpului peste obiectele efemere din porțelan sunt o calitate, nu un defect. Setul de ceai prezintă linii aurii ușor estompate, dar care se pierd în modelul bogat (v. foto nr 8).

Setul este ambalat festiv, legat cu fundă asortată, gata de dăruit.

Fără palmier || Fără coloranți artificiali || Fără plastic || Doar natură

Preferăm să cultivăm în regie proprie sau să recoltăm din flora spontană cea mai mare parte a plantelor medicinale și aromatice pe care le folosim în preparatele noastre.

Deoarece produsele noastre cosmetice sunt preparate din ingrediente naturale, persoanele care se îngrijesc de alergice la ingredientele individuale trebuie să fie precaute. În cazul unei reacții alergice, vă rugăm să încetați imediat utilizarea produsului și luați legătura cu medicul. Vă rugăm să nu raportați această reacție la adresa contact@herball.ro.

RECOMANDARI LUMANARE

Niciodată nu lăsați o lumânare aprinsă nesupravegheată, accesibilă copiilor sau animalelor de companie. Întotdeauna lăsați cel puțin 10 cm între 2 lumânări aprinse. Nu aprindeți lumânări în spații ușor inflamabile. Întotdeauna asigurați-vă că lumânarea aprinsă este poziționată pe o suprafață rezistentă la temperaturi înalte. Niciodată nu lăsați lumânarea aprinsă mai mult de 4 ore. La prima folosire, lăsați lumânarea să ardă doar 2 ore, pentru a obține un bazin uniform, astfel încât să nu se formeze un tunel de ceară la următoarele arderi. Nu permiteți flăcării să atingă recipientul. Cu excepția primei utilizări, înainte de a aprinde lumânarea, scurtați întotdeauna fitilul până la 5mm desupra nivelului cerii, pentru a evita fumegarea și deteriorarea recipientului. Atenție! În timpul arderii, recipientul se poate încinge. Nu manevrați lumânarea când ceara este fluidă și fierbinte. Când lumânarea ajunge la 2 cm de ceară lichidă, scoateți unul dintre fitile cu o pensetă, cu grijă să nu vă accidentați. Stingeți lumânarea când ajunge la ultimii 5mm de ceară și nu mai reaprindeți. Urmele de ceară de la finalul arderii pot fi șterse cu un prosop de hârtie, când ceara nu e fierbinte, dar nici nu s-a solidificat complet, apoi recipientul se spală cu detergent de vase și poate fi refolosit. Ceara de soia este 100% naturală, se degresează ușor de pe vase și nu lasă urme pe recipientul spălat.

CADOU # ROMANTIC

Setul conține 6 piese:

 • Ceainic din porțelan bavarez (din 1926) , decorat cu aur 14 karate
 • Set de ceai din porțelan bavarez, decorat cu aur coloidal – ceașcă și farfurie suport
 • Farfurie pentru aperitiv sau desert
 • Lumânare naturală, din ceară de soie, parfumată cu uleiuri esențiale  
 • Față de masă din bumbac, brodată manual

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.