MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul cadou # BLUE DRESDEN conține piese fine, rare, cu un decor special – forme în relief și motive pictate manual.

Modelul nu se mai fabrică astăzi, așa încât este bine cotat pe piața de profil.

Marca de porțelan bavarez Hutschenreuther a fost dintotdeauna considerată una dintre cele mai adaptate cerințelor de lux. În anul 2000, a devenit parte integrantă a grupului Rosenthal, cel mai  faimos porțelan din lume. Mai jos, găsiți un scurt istoric al acestui producător remarcabil de porțelan.

Setul cadou # BLUE DRESDEN face parte din colecția Form Dresden, varianta albastră, produsă în anii 70. Detaliile sunt diverse, atât în relief, cu linii și puncte, cât și realizate prin pictura manuală a florilor în nuanțe de albastru și a frunzelor aurii.

Hutschenreuther a fost primul producător de veselă care a folosit un boboc de trandafir, realizat manual din porțelan, ca decor pentru capacele ceainicelor, cafetierelor sau zaharnițelor. Au urmat multe copii, ale multor producători, dar nimic nu poate fi precum originalul.

Setul cadou # BLUE DRESDEN este alcătuit din următoarele 10 componente:

 • Cafetieră ca o bijuterie, cu decor bogat, dar fin. Fiecare centimetru are ceva de spus, fie prin decorul în relief al porțelanului, fie prin pictura manuală în nuanțe de albastru ori cu auriu. Picurătorul are formă de frunză de trandafir, nervurile fiind adâncite atât în porțelan, cât și definite cu auriu. Capacul are butonul în formă de boboc de trandafir, cu linii aurii pe codiță, frunze si accentuat pe vârf. Toarta cafetierei are trei linii trasate cu auriu, cele două de pe lateral fiind întrerupte și punctate, pentru a aduce un plus de finețe decorului.
  • Dimensiuni: volum = 700 ml, înălțime = 20 cm (cu capac)
 • Zaharniță, decorată pe capac cu același clasic boboc de trandafir în relief, marcă distinctivă Hutschenreuther.
  • Dimensiuni: înălțime = 10 cm, diametru = 8 cm
 • Carafă pentru frișcă/lapte, cu margine ondulată și tivită cu auriu, iar toarta, ca și a cafetierei, este decorată cu linii aurii continue și punctate.
  • Dimensiuni: 8.5 cm
 • 2 cești pentru cafea, fine și ușoare, aproape translucide
  • Dimensiuni: volum = 100 ml, înălțime = 5.5 cm, diametru = 7 cm
 • 2 farfurii suport pentru cești
  • Diametru: 11 cm
 • 2 farfurii pentru gustare, aperitiv sau desert
  • Diametru: 16 cm
 • Lumânare din ceară 100% soia, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată manual în zaharniță. Lumânarea este decorată cu un trandafir, tot din ceară de soia (v. ultima fotografie). Blendul de uleiuri esențiale este propriu HERBALL, cu note florale de lavandă, trandafir și iasomie. Ceara de soia arde la temperatură scăzută, așadar, lumânarea nu afectează în niciun fel piesa de porțelan. Ceara de soia este 100% naturală și este non-toxică. Arde cu lumină blândă, fără fum și fără funingine. După consumarea lumânării, recipientul se spală cu apă caldă și detergent de vase și se refolosește.
Scurt istoric al producătorului de porțelan Hutschenreuther

Carl Magnus Hutschenreuther (1794-1845) a înființat, în 1814, Hutschenreuther AG, o fabrică de decorare a porțelanului creat de alți producători. Nemulțumit doar de decorare, Hutschenreuther a dorit să-și producă propriile articole din porțelan. După o luptă de opt ani cu guvernul bavarez, care s-a opus concurenței manufacturii regale din Nymphemburg, Hutschenreuther a primit permisiunea necesară în 1822.

Hutschenreuther a fost responsabil pentru aducerea porțelanului în casa omului de rând și a fost un pionier al industriei moderne de porțelan german. Hurschenreuther a recrutat artiști, meșteri și sculptori din alte ceramice europene.

După moartea sa, afacerea a fost continuată de soția lui. Un incendiu major a distrus fabrica în 1848, dar a fost fost rapid reconstruită.

În 1857, Lorenz, unul dintre fiii lui CM Magnus, a pornit singur pentru a înființa propria fabrică în Ludwigsmühle (moara lui Ludwig), care mai târziu a devenit orașul Selb, cunoscut sub numele de Orașul Porțelanului. Compania lui Lorenz a devenit Hutschenruether Selb. Lorenz s-a concentrat pe veselă și a colaborat cu Haviland și Wedgwood, companii celebre de porțelan din Anglia.

Afacerea s-a extins mult, sub conducerea moștenitorilor lui. La fel și cealaltă companie, a fondatorului inițial. După al doilea Război Mondial, însă, multe fabrici pe care aceștia le achiziționaseră au fost pierdute, fiind situate în Germania de Est.

În 1969, Lorenz Hutschenreuther a cumpărat CM Hutschenreuther și a creat Huttschreuther AG.

La începutul anului 1971, Hutschenreuther AG a achiziționat o participație de 50 la sută în fabrica portugheză Sociedade de Porelanas Limitada din Coimbra.

În 1972, Hutschenreuther a fuzionat cu Fabrica de porțelan Kahla AG din Schonwald. Această fuziune a adus în afaceri cele două fabrici de ceramică brută Kahla, împreună cu binecunoscutele mărci comerciale Arzberg și Schonwald.

La sfârșitul anilor 1990, Hutschenreuthr AG cuprindea 15 unități de producție cu o forță de muncă de peste 6.000 de angajați. 

În 2000, Hutschenreuther a devenit parte a diviziei Rosenthal a grupului Wedgwood. Rosenthal, cel mai faimos porțelan din lume, continuă să folosească marca comercială a lui Hutschenreuther.

SETUL CADOU ESTE AMBALAT FESTIV, LEGAT CU FUNDĂ ASORTATĂ, GATA DE OFERIT.

Dacă doriți ca acest cadou să fie o surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage, în stare impecabilă.

CADOU # BLUE DRESDEN

Serviciu de 2 persoane pentru cafea, din porțelan fin, decorat manual, din anii 70, și o lumânare din ceară naturală de soia, parfumată cu uleiuri esențiale

 • cafetieră din porțelan fin, din anii 70, marca Hutschenreuther, astăzi, parte a Rosenthal Group

 • 2 seturi de cești și farfurii suport, pictate manual 

 • 2 farfurii pentru aperitiv sau desert

 • lumânare din ceară naturală de soia, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată în zaharniță

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

385,00 lei

Stoc epuizat

SKU: 00283 Categorii: ,