MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # MADONNA este pentru romantici, pentru cei care apreciază gustul cafelei și pentru atmosfera creată de ritualul ei și care nu poate fi nicicând egalat de o cafea băută în grabă, în mașină, dintr-un pahar de carton.

# MADONNA este numele colecției mărcii germane JLMENAU, din care fac parte piesele de porțelan pictate manual cu scene cu două femei în grădină, însoțite de un amoraș. Este vorba despre cafetieră și cele 5 farfurii pentru desert sau aperitiv, produse de aceeași marcă, dar în ani diferiți. Cele două seturi pentru cafea aparțin altei colecții de porțelan fin bavarez, punctul comun fiind arta transpusă în obiecte ce pot fi folosite zilnic.

Setul cadou # MADONNA este format din următoarele 6 elemente:

 • Cafetieră din porțelan german, marca JLMENAU, sidefiu, iridescent, decorat cu  accente aurii-arămii și o scenă centrală care a dat numele colecției Madonna, cel mai probabil după model Fragonard. Poate fi și o vază încântătoare, nu doar un ”adăpost” pentru păstrarea aromei unei cafele fierbinți. Conform mărcii de pe spate, piesa a fost produsă în anii 90.
  • Dimensiuni cafetieră: înălțime = 23.5 cm, volum = 1100 mL
 • Cinci farfurii pentru desert sau aperitiv, plate, din porțelan iridescent, din colecția Madonna, a mărcii germane JLMENAU, produse în anii 70
  • Diametru farfurie desert sau aperitiv = 19.5 cm
 • Două seturi de cafea, formate fiecare din câte o ceașcă și o farfurie suport sunt de capacitate mică (75 ml), decorate cu aur  și o scenă pictată manual, după celebrul pictor francez romantic Jean Honore Fragonard. Acest decor a fost deosebit de căutat încă de la începutul secolului XX, continuând până la jumătatea lui. Cele două cești sunt, de fapt, bijuterii, prin modul în care sunt realizate toartele ceștilor și decorul cu aur din interior, inclusiv motivul floral de pe fundul ceștii.
  • Dimensiunile ceștilor: diametru = 7 cm, înălțime = 5 cm. Diametrul farfuriilor suport ale ceștilor = 12 cm.
 • O față de masă 100% din bumbac, brodată cu motive florale și de Paște, cu broderie spartă, și margini ondulate, tivite cu verde. Poate fi folosită pe o masă sau consolă, dar și așezată pe centrul unei mese de mari dimensiuni, peste o față de masă uni, pentru a îmbogăți aspectul unei mese festive. Fața de masă este opțională – dacă doriți includerea ei în setul cadou, trebuie să optați folosind cursorul ”Alege o opțiune”, din secțiunea Preț.
  • Dimensiuni față de masă: 82 cm x 83 cm.

Scurt istoric al producătorului german de porțelan JLMENAU

Fabrica a fost fondată la 18 iunie 1777 de către un om de afaceri local, după ce a primit autorizația din partea Ducelui Karl August, folosind și un împrumut financiar din partea acestuia. A înregistrat însă dificultăți financiare în scurt timp, iar fabrica a fost preluată chiar de către duce. Până în 1808, fabrica a reușit să-și crească faima, producând piese din porțelan comparabile cu cele ale celebrei mărci englezești WEDGOOD. După prăbușirea bursei din SUA, în 1929, afacerea s-a confruntat cu multe probleme, ceea ce a dus la închiderea completă a fabricii în 1930, disponibilizând 350 de angajați. A fost ales un nou nume pentru fabrică – Graf von Henneberg (Ducele de Henneberg). Alegerea avea motive istorice: orașul Ilmenau făcuse anterior parte din ducatul Henneberg și compania anterioară începuse deja să folosească găina – simbol al acestui ducat, ca parte a mărcii proprii. Nu a fost implicat niciun membru al familiei Henneberg, deși unele surse așa susțin. Fabrica și-a revenit, atingând înainte de război, dar și după, un număr de 250 de angajați. A fost naționalizată, fiind situată în partea estică a Germaniei. A început să producă piese de calitate, în special pentru Parlamentul Germaniei de Est. După reunificarea Germaniei, fabrica a fost modernizată, primind chiar și o finanțare de la Uniunea Europeană. Noul proprietar a avut însă probleme cu acest împrumut, care a și fost anulat, iar în 2001, a depus declarația de insolvență și afacerea a fost lichidată. Anul următor însă, fostul său proprietar a fondat o nouă fabrică, preluând activele vechii fabrici și a continuat producția, marca HERO Design devenind principalul vânzător al acestor piese.

Pentru a mări fotografiile, dați click pe imagine.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele setului cadou sunt vintage. 

 

față de masă

cu față de masă, fără față de masă

CADOU # MADONNA

Setul cadou conține următoarele elemente:

 • cafetieră din porțelan fin, iridescent, pictat manual (anii 90)
 • 5 farfurii pentru aperitiv sau desert, din porțelan fin, iridescent, pictat manual, colecția Madonna (anii 70)
 • 2 seturi de cafea din porțelan vintage bavarez, pictate manual și decorate cu aur 22 kt
 • opțional, față de masă din bumbac, brodată 

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.