MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Inițial, am vrut să denumim acest cadou Cameleon, deoarece culoarea atât de specială a setului pentru servit cafea sau ceai capătă nuanțe diferite în funcție de intensitatea și natura luminii, fără a avea deoc reflexii irizante. Este uni, însă afară, în lumină naturală puternică, are o nuanță de ciclam, înăuntru e un roșu cardinal, iar în lumină artificială, e pur și simplu vișiniu. Am pus alături câteva petale de trandafir de Damasc și am constatat că și culoarea lor îi e apropiată. L-am numit Damasc, și pentru că în cea mai veche capitală funcțională a lumii, Damasc, obiceiul cadourilor este unul foarte bine primit și apreciat.

Cadoul # DAMASC este format din piese aparținând unor trei colecții diferite, porțelan de Boemia și de Bavaria, una devenită parte a faimosului Rosenthal, plus o tavă de Florența. Le unește frumusețea, ca să nu zic perfecțiunea detaliilor, a culorii, istoria atât de frumoasă a fabricilor de porțelan care le-au produs, calitatea și vechimea. Într-un cuvânt: valoarea.

Poate fi un minunat cadou de nuntă, de casă nouă sau pentru propriile momente de liniște și visare.

Piesele componente ale cadoului # DAMASC sunt:

 • Cafetieră, zaharniță și carafă pentru frișcă sau lapte, din porțelan fin, de Boemia, marca RGK, produse între anii 1928 și 1938. Datarea este conform ștampilei de pe spatele pieselor.
 • Fabrica a fost înființată în anul 1907, de un cetățean american, într-un sat din Boemia. A fost cumpărată, apoi, de Rudolf Kämpf, care a și dat numele companiei, de la inițialele sale și de la denumirea locului în care activa – Grünlas (din 1918, Loučky). În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania a pierdut piețele externe pe care era prezentă. În 1945, compania a fost naționalizată și încorporată în grupul Slavkovský Porcelán din Carlsbad, Cehia, iar în 1958 a devenit parte a Karlovarský Porcelán. După căderea comunismului, producătorul de porțelan a trecut în posesia companiei cehe Leander 1946. Fabrica și-a schimbat din nou proprietatea în 2006 – acum aparține holdingului ceh CS Investment, care a readus fabrica la vechiul nume, Rudolf Kämpf.

Dimensiuni:

 • Cafetiera: volum = 850 ml ; înălțime = 20 cm (cu capac) ;
 • Zaharnița: înălțime = 11 cm; diametru = 11 cm; distanța dintre punctele maxime ale toartelor = 16 cm;
 • Carafa pentru frișcă sau lapte: volum = 250 ml ; înălțime = 11 cm

 

 • Set pentru ceai, pentru o persoană, format din ceașcă, farfurie suport și farfurie pentru aperitiv sau desert, din porțelan fin, marca Schaller Bavaria. Setul a fost produs în anii 50. Astăzi, producătorul nu mai există.
  • Compania a fost fondată în 1882 de omul de afaceri Oscar Schaller. După zece ani, și-a schimbat marca în simbolul „S & C” stilizat pentru Schaller & Co.
  • Din 1917, compania a cunoscut o ascendență uimitoare fiind preluată de Gebrüder Winterling OHG și redenumită în Oscar Schaller & Co. Nachfolger. A urmat dezvoltarea, prin achiziția de noi fabrici, inclusiv a  companiei Triptis, Turingia,  care a rămas o fabrică de sine stătătoare până la exproprierea și naționalizarea parțială în 1947 și finalizată, apoi, în 1949, după înființarea Germaniei de Est. În 1950, compania a fost schimbată la statutul de corporație, membrii familiei fiind principalii acţionari. Toate companiile fiice au fost redenumite în Gebrüder Winterling, iar mărcile folosite până atunci au fost schimbate. În 2000, Winterling a dat faliment, instalațiile și marca fiind preluate de Triptis Turingia, care a intrat și ea în insolvență în 2004.
  • Așadar, acest porțelan este pe cale de dispariție. Sunt din ce în ce mai puține exemplare în lume, dată fiind și vârsta lor, de peste 70 de ani. Veți ține în palme o mică bucată din istoria porțelanului fin bavarez. Bucurați-vă!
 • În ceașca de porțelan, este turnată manual o lumânare din ceară naturală de soia 100%, parfumată floral, cu un blend propriu HERBALL, cu uleiuri esențiale.  Lumânarea trebuie să ardă 2 ore la prima folosire, pentru a forma un disc de ceară complet topită. Pentru mai multe detalii, accesați butonul Informații suplimentare.

Dimensiuni:

 • ceașca: volum = 120 ml , înălțime = 5 cm, diametru maxim = 10.5 cm
 • farfuria de suport a ceștii: diametru = 15 cm
 • farfuria pentru desert sau aperitiv : diametru = 19.5 cm
 • Set pentru cafea, pentru o persoană, format din ceașcă de cafea și farfurie suport, din porțelan fin, bavarez, marca CM Hutschenreuther, decorat manual cu aur, produs între anii 1948 – 1968. În anul 2000, Hutschenreuther a devenit parte a diviziei Rosenthal a grupului Rosenthal continuă să folosească marca comercială a lui Hutschenreuther.
  • Rosenthal este cel mai cunoscut brand de porțelan din lume.
  • Compania a fost înființată de Carl Magnus Hutschenreuther, în 1814. De aici, și însemnele CM 1814 din marca de pe spatele pieselor. Hutschenreuther AG era o fabrică de decorare a porțelanului, deschisă în Hohenberg on der Eger, Bavaria. Nemulțumit de numai decorarea pieselor produse de alte fabrici, Hutschenreuther a dorit să-și producă propriile articole din porțelan. Opt ani s-a luptat cu guvernul bavarez, care s-a opus concurenței manufacturii regale din Nymphemburg. Hutschenreuther a primit permisiunea necesară în 1822. CM Hutschenreuther s-a extins, achiziționând o fabrică de porțelan în Arzberg, în 1880, și fabrici în Boemia, Silezia și Saxonia, la începutul anilor 1900. Aceste fabrici s-au pierdut, când Germania a fost divizată după al Doilea Război Mondial. A continuat însă să se dezvolte ulterior. În 1972, Hutschenreuther a fuzionat cu fabrica de porțelan Kahla AG, din Schonwald. Această fuziune a crescut afacerile celor două fabrici, împreună cu binecunoscutele mărci Arzberg și Schonwald.

Dimensiuni:

 • ceașca: volum = 80 ml , înălțime = 6 cm, diametru = 6 cm
 • farfuria de suport a ceștii: diametru = 11 cm
 • Tavă florentină, din lemn încrustat și pictat manual, cu foiță de aur și detalii în nuanțe de crem și vernil, cu puncte vișinii. Tava este decorată pe ambele fețe.

Dimensiuni:

 • Lungime: 42 cm
 • Lățime: 29 cm

 

Dacă doriți să-l dăruiți cuiva, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota inclusă în formularul de comandă.

NOTĂ: piesele acestui set cadou sunt vintage. Tava are o zonă (6 cm x 7 cm) ușor matifiată (v. ultima fotografie)

RECOMANDARE LUMÂNARE

Nu lăsați lumânarea aprinsă nesupravegheată, accesibilă copiilor sau animalelor de companie. Întotdeauna lăsați cel puțin 10 cm între 2 lumânări aprinse. Nu aprindeți lumânări în spații ușor inflamabile. Întotdeauna asigurați-vă că lumânarea aprinsă este poziționată pe o suprafață rezistentă la temperaturi înalte. Niciodată nu lăsați lumânarea aprinsă mai mult de 4 ore. La prima folosire, lăsați lumânarea să ardă doar 2 ore, pentru a obține un bazin uniform, astfel încât să nu se formeze un tunel de ceară la următoarele arderi. Nu permiteți flăcării să atingă recipientul. Cu excepția primei utilizări, înainte de a aprinde lumânarea, scurtați întotdeauna fitilul până la 5mm desupra nivelului cerii, pentru a evita fumegarea și deteriorarea recipientului. Atenție! În timpul arderii, recipientul se poate încinge. Nu manevrați lumânarea când ceara este fluidă și fierbinte. Stingeți lumânarea când mai rămâne 1 cm de ceară și nu mai reaprindeți. Urmele de ceară de la finalul arderii pot fi șterse cu un prosop de hârtie, când ceara nu este fierbinte, dar nici nu s-a solidificat complet, apoi recipientul se spală cu detergent de vase și poate fi refolosit. O altă metodă pentru a îndepărta discul de ceară rămas este să plasați recipientul într-un vas cu apă fierbinte, pentru câteva minute, cât timp marginile discului se desprind de pe vas, apoi trageți-l spre exterior. Ceara de soia este 100% naturală, se degresează ușor de pe vase și nu lasă urme pe recipientul spălat.

CADOU # DAMASC

Cadoul conține următoarele 9 piese:

 • serviciu pentru cafea sau ceai, din porțelan fin de Boemia, decorat cu aur 24 k, format din 3 piese:

              * cafetieră

              * zaharniță

              * carafă  pentru frișcă sau lapte

 • set pentru cafea, din porțelan fin de Bavaria, decorat manual, cu aur coloidal, format din 2 piese
 • set pentru mic dejun, din porțelan fin de Bavaria, decorat manual, format din 3 piese
 • în ceașca de ceai, este turnată manual o lumânare parfumată, din ceară de soia
 • tavă florentină, încrustată și pictată manual, cu foiță de aur

560,00 lei

Stoc epuizat