MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Serviciul de ceai, din porțelan fin, de Boemia, marca Victoria, este produs între anii 1918 și 1939, la Karlsbad, Bohemia, denumit astăzi Karlovy Vary și renumit pentru băile sale termale încă din vremea Sfântului Imperiu Roman. Datarea este conform ștampilei de pe spatele pieselor.

Denumirea Karlsbad provine din germană și înseamnă „Băile lui Carol”, după împăratul romano-german Carol al IV-lea, care a domnit între 1355-1378, și care a înființat această stațiune.

Scurt istoric al producătorului de porțelan

Fabrica a fost înființată în 1883 în Karlsbad (Karlovy Vary), Boemia, de compania londoneză Lazarus & Rosenfeld Ltd. În 1885 a fost cumpărată de Franz Schmidt și redenumită Porzellanfabrik Victoria Schmidt & Co. În 1927 a fost transformată într-o societate pe acțiuni Porzellanfabrik Victoria AG.

În 1945, fabrica a fost naționalizată și, împreună cu compania de porțelan Altrohlau, au devenit parte a grupului EPIAG / Starorolský Porcelán, deținut de stat, iar în 1958 a fost integrată în Karlovarský Porcelán Stará Role II. După căderea comunismului, fabrica a fost redată circuitului privat. În prezent, face parte din compania Thun Karlovarský Porcelán.

Serviciul de ceai este din porțelan iridescent, cu nuanțe de bej și vernil, în funcție de lumină. Este deosebit de fin și ușor, caracteristici ale porțelanului de înaltă calitate. Scenele romantice sunt pictate manual, chipurile și detaliile fiind deosebit de clare. Ca o ramă ovală, în jurul tabloului, fiecare piesă este decorată cu elemente florale stilizate din aur, prinse în ghirlandă. De asemenea, toartele și marginile ceștilor, farfuriilor și carafei sunt decorate cu linii desenate cu aur.

Serviciul de ceai conține următoarele piese:

 • 3 cești pentru ceai și 3 farfurii suport, cu scene romantice
  • Dimensiuni ceașcă – volum = 120 ml; înălțime = 5 cm; diametru = 8.5 cm
  • Greutate ceașcă = 75 g; greutate farfurie = 100 g
 • Carafă  pentru lapte sau frișcă. Poate fi folosită și la servirea ceaiului sau cafelei, întrucât are capacitatea egală cu volumul celor trei cești. De asemenea, recipientul se poate folosi și ca vază pentru flori cu coadă scurtă. Are corpul canelat, ca și ceștile.
  • Dimensiuni: volum = 340 ml;  înălțime = 13.5 cm
  • Greutate carafă = 199 g

Poate fi completat cu setul similar, pentru 6 persoane, pe care îl găsiți aici (v. ultima fotografie).

Setul cadou este ambalat festiv, legat cu fundă asortată, gata de oferit.

Dacă doriți ca acest cadou să fie o surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage și prezintă mici ștersături pe liniile aurii. Pentru piesele de porțelan vintage, atât de vechi, cum sunt acestea, urmele timpului devin o calitate. 

Recomandăm ca porțelanul fin, vintage, decorat cu metale prețioase, să fie spălat doar manual, cu bureți moi și detergenți non-agresivi.

CADOU # BOHEMIAN TEA RHAPSODY FOR 3

Set cadou cu 3 cești de ceai, 3 farfurii suport și carafă, din porțelan de Boemia de aproximativ 100 de ani, fin, ușor, iridescent, decorat cu aur

 • 3 cești pentru ceai, pictate manual, cu scene romantice și ghirlande de flori desenate cu aur (fabricate între anii 1918 – 1939)

 • 3 farfurii suport pentru cești 

 • Carafă mică pentru lapte, cafea sau ceai

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

SKU: 00271 Categorie: