MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Serviciul de ceai, din porțelan fin, de Boemia, decorat cu aur și scene romantice după pictorul francez J.H. Fragonard, este marca Victoria și a fost produs între anii 1918 și 1939. Fabrica era în orașul stațiune Karlsbad, Bohemia, denumit astăzi Karlovy Vary și renumit pentru băile sale termale încă din vremea Sfântului Imperiu Roman. Datarea serviciului de proțelan este conform ștampilei de pe spatele pieselor.

Denumirea Karlsbad provine din germană și înseamnă „Băile lui Carol”, după împăratul romano-german Carol al IV-lea, care a domnit între 1355-1378, și care a înființat această stațiune.

Scurt istoric al producătorului de porțelan

Fabrica a fost înființată în 1883 în Karlsbad (Karlovy Vary), Boemia, de compania londoneză Lazarus & Rosenfeld Ltd. În 1885 a fost cumpărată de Franz Schmidt și redenumită Porzellanfabrik Victoria Schmidt & Co. În 1927 a fost transformată într-o societate pe acțiuni Porzellanfabrik Victoria AG.

În 1945, fabrica a fost naționalizată și, împreună cu compania de porțelan Altrohlau, au devenit parte a grupului EPIAG / Starorolský Porcelán, deținut de stat, iar în 1958 a fost integrată în Karlovarský Porcelán Stará Role II. După căderea comunismului, fabrica a fost redată circuitului privat. În prezent, face parte din compania Thun Karlovarský Porcelán.

Serviciul de ceai este din porțelan iridescent, cu nuanțe de bej și vernil, în funcție de lumină. Este deosebit de fin și ușor, caracteristici ale porțelanului de înaltă calitate. Scenele romantice sunt pictate manual, chipurile și detaliile fiind deosebit de clare. Ca o ramă ovală, în jurul tabloului, fiecare piesă este decorată cu elemente florale stilizate din aur, prinse în ghirlandă. De asemenea, toartele și marginile ceștilor și farfuriilor sunt decorate cu linii de aur.

Serviciul de ceai conține următoarele piese:

 • 6 cești pentru ceai, cu scene romantice în grădină, pictate manual și ghirlande de flori desenate cu aur. Ceștile sunt canelate în jumătatea inferioară, iar toartele sunt frumos ondulate.
  • Dimensiuni ceașcă – volum = 120 ml; înălțime = 5 cm; diametru = 8.5 cm
  • Greutate ceașcă = 75 g;
 • 6 farfurii suport pentru cești, ușor canelate în jumătatea centrală.
  • Diametru farfurie = 14 cm
  • Greutate farfurie = 100 g
 • BONUS: 1 ceainic mare, cu capacul fisurat, dar funcțional și 1 farfurie de rezervă, din același serviciu cu seturile de cești. 
  • Dimensiuni: volum = 1.2 litri; înălțime = 24 cm
  • Greutate ceainic cu capac = 580 g
 • Față de masă din bumbac 100%, brodată manual cu flori mărunte, colorate și inserții din dantelă. Poate fi folosită ca atare, pe o masă mică sau drept centru de masă, peste o față de masă mare, uni.
  • Dimensiuni: 80 cm x 78 cm

Poate fi completat cu setul similar, pentru 3 persoane, pe care îl găsiți aici (v. fotografia nr. 7)

Setul cadou este ambalat festiv, legat cu fundă asortată, gata de oferit.

Dacă doriți ca acest cadou să fie o surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage și prezintă mici ștersături pe liniile aurii. Capacul ceainicului a fost spart și lipit. Îi lipsește o bucată, însă nu este vizibilă din exterior (v. ultimele două fotografii). Pentru piesele de porțelan vintage, atât de vechi, cum sunt acestea (din anii 1918 – 1939), urmele timpului devin calități valoroase, nu defecte. 

Recomandăm ca porțelanul fin, vintage, să fie spălat doar manual, cu bureți moi și detergenți non-agresivi.

CADOU # BOHEMIAN TEA RHAPSODY

Set cadou cu 6 cești de ceai, 6 farfurii suport, ceainic (BONUS), din porțelan de Boemia de aproximativ 100 de ani, fin, ușor, iridescent, decorat cu aur, și o față de masă din bumbac, cusută manual și cu inserții din dantelă

 • 6 cești pentru ceai, pictate manual, cu scene romantice și ghirlande de flori desenate cu aur (fabricate între anii 1918 – 1939)

 • 6 farfurii suport pentru cești 

 • 1 ceainic mare BONUS

 • 1 farfurie suport pentru ceașcă, de rezervă,  BONUS

 • față de masă din bumbac, brodată manual, cu inserții din dantelă

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

SKU: 00270 Categorie: