MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Romanticul cadou # BUCHET DE VIOLETE este format dintr-un serviciu de ceai sau cafea pentru patru persoane și un ceainic mare, din porțelan fin bavarez. Serviciul poate fi suplimentat cu încă 6 farfurii pentru aperitiv/desert, prin opțiunea de la categoria Preț.

Serviciul de ceai/cafea, format din 4 seturi de cești cu farfurii suport, 4 farfurii pentru aperitiv sau desert, zaharniță și carafă pentru frișcă sau lapte poartă marca Eschenbach, Bavaria.

Ceainicul este marca Mitterteich, Bavaria.

Ambele mărci sunt deosebit de apreciate pe piața antichităților pentru calitatea și finețea porțelanului, a detaliilor și sunt din ce în ce mai rare. Împreună, sunt o mică bucată din istoria porțelanului fin bavarez, care va onora orice casă. Găsiți, mai jos, istoria celor doi celebri producători bavarez de porțelan.

Gama de porțelan Eschenbach care mai apare pe piață, din perioada 1913 până în 1945, este extrem de redusă. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, toate prototipurile de design din porțelan, toate broșurile și pliantele și aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția după război, fabrica a folosit matrițe de la producătorul dispărut Porzellan-Manufaktur Allach-München GmbH.

Ceștile cu violete sunt generoase, potrivite atât pentru ceai, cât și pentru cafea. Farfuriile pentru desert sau aperitiv, pentru micul dejun sau ceaiul de seară, completează seturile de cești. Desenul cu motive florale de pe porțelan este îmbogățit cu liniile curbe, care ”dantelează” marginile farfuriilor și ale celorlalte două recipiente.

Pentru a mări imaginile și a observa detaliile, faceți click pe fiecare fotografie.

Scurt istoric al producătorului de porțelan, Eschenbach, Bavaria:

Fondatorul fabricii a fost Eduard Haberländer, consilier în consiliului de comerț. El planificase o fabrică de porțelan în Windischeschenbach din 1906, dar abia în 1913 a reușit să-și ducă la bun sfârșit planurile. Prima producție a început în 1916 și a fost limitată la mărfuri de bază, ieftine, capacitatea de producție fiind foarte scăzută.

În anul 1929, fabrica a fost preluată de  firma Oscar Schaller & Co., care la acel moment era o sucursală a unui alt producător aflat în continuă expansiune, Gebrüder Winterling din Röslau (Super Franconia, Bavaria). Pe baza unui nou concept, produsele sub marca „Eschenbach” au fost schimbate. Până în 1935, statutul de porțelan de calitate a fost stabilit, rezultând o puternică redresare economică.

Al doilea Război Mondial a lăsat cicatrici de neșters în Windischeschenbach. Așa cum am amintit mai sus, toate gamele de design din porțelan, precum și toate broșurile și pliantele, aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția, fabrica a folosit matrițe de la Porzellan-Manufaktur Allach-München, iar gama de produse  includea, în cea mai mare parte, farfurii ornamentale și veselă.

În primii zece ani după cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica a trecut printr-un proces extins de dezvoltare și modernizare. În 1950, compania „Winterling” avea statut de corporație și emite acțiuni, principalii acționari fiind membrii familiei Winterling. Toate companiile fiice, deci și Eschenbach, au fost redenumite în Gebrüder Winterling AG, majoritatea mărcilor utilizate până atunci, fiind modificate. Pe lângă produsele obișnuite de uz casnic, fabrica a început să se specializeze în porțelan hotelier. În jurul anului 1977 a angajat aproximativ 700 de muncitori.

În noiembrie 2000, Winterling și-a declarat falimentul,  nemaifăcând față concurenței porțelanului ieftin din Est. Activele au fost preluate de Triptis Porzellan (Turingia). Fabrica producea porțelan de uz casnic și de hotel de înaltă calitate sub marca comercială „Eschenbach Porzellan”. Conducerea Triptis părea să fie interesată doar de mărcile înregistrate de fabrica din Windischeschenbach și a închis fabrica în decembrie 2003. Confruntat cu probleme financiare la scară largă, Triptis a intrat în insolvență pe 7 octombrie 2004 și  o lună mai târziu, a declarat falimentul. S-a reînființat în 2005 ca Neue Porzellanfabrik Triptis GmbH și și-a continuat activitatea.

Scurt istoric al producătorului Mitterteich, Bavaria

În anul 1887, Ludwig Lindner a fondat prima fabrică de porțelan din orașul Mitterteich. După modernizare, fabrica a fost denumită „Werk A”, numele fiind păstrat până când fabrica s-a închis, în anul 2006. În 1895, fabrica a fost preluată de Max Emanuel & Co. , cu sediul la Londra. Max Emanuel & Co. se ocupa, de fapt, de comerțul cu amănuntul de sticlă și porțelan, având un magazin de dimensiuni medii în Londra,  cu o rețea mare de furnizori și alte contacte de afaceri. Multe companii de renume au lucrat cu el sau au vândut articole prin magazinul său din Londra. În 1913, fabrica avea 360 de angajați.

Afacerea Mitterteich este adesea citată ca fiind numită ceramică mozaică; totuși, aceasta este o neînțelegere, deoarece numele respectiv a fost doar o marcă comercială utilizată de Max Emanuel, care descria produse fabricate exclusiv pentru magazin.

Proprietarii britanici au fost expropriați în urma izbucnirii Primului Război Mondial, iar fabrica și toate activele au fost transferate unei corporații pe acțiuni nou înființate. În 1925, fabrica s-a extins cu hala de producție ”Werk B”, cea de-a treia fabrică fiind înființată în 1937 – ”Werk C”. Cu toate cele trei hale complet operaționale, în 1989, fabrica avea o suprafață de producție de 20.000 de metri pătrați și o forță de muncă de aproximativ 800 de oameni. În august 2005, micul oraș Mitterteich a fost zguduit de vestea că firma a trebuit să dea faliment. Cei 360 de lucrători, din care 70 la sută dintre aceștia femei, au fost șocați. Băncile locale au distrus compania  care, la 1 martie 2006, și-a închis pentru ultima oară porțile. Așadar, această bijuterie nu se mai poate reproduce. Este o mică bucată de istorie a porțelanului bavarez. Bucurați-vă!

Setul cadou conține:

 • 1 ceainic mare, din porțelan fin bavarez, marca Mitterteich
  • Dimensiuni: înălțime = 25 cm, distanța dintre extreme = 25 cm, volum = 1.25 litri
 • 4 seturi pentru ceai sau cafea din porțelan fin bavarez, marca Eschenbach
 • 4 sau 10 farfurii pentru aperitiv sau desert, marca Eschenbach (prin opțiunea Plus 6 farfurii pentru aperitiv/desert, serviciul poate fi completat de la 4 buc., cu încă 6 farfurii de același tip, marca Eshenbach)
  • Dimensiuni:
   • ceașcă: volum = 200 ml, înălțime = 7 cm, diametru = 5.5 cm
   • farfurie suport pentru ceașcă: diametru = 11 cm
   • farfurie pentru desert sau aperitiv: 15 cm
 • 1 zaharniță marca Eschenbach. Capacul zaharniței are butonul sub formă de floare deschisă.
  • Înălțime = 10 cm
 • 1 carafă pentru frișcă sau lapte, marca Eschenbach
  • volum = 250 ml, înălțime = 9 cm

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadou sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele din porțelan ale acestui set cadou sunt vintage. 

variatie piese

CADOU # BUCHET DE VIOLETE

Serviciu de ceai/cafea din porțelan fin bavarez, cu violete pictate manual, pentru 4 persoane

 • ceainic mare, din porțelan fin, marca Mitterteich, Bavaria (din anii 50)

 • 4 seturi de cești cu farfurii suport, din porțelan fin, marca Eschenbach, Bavaria (din anii 30-40)

 • 4 farfurii pentru aperitiv/desert, din porțelan fin, marca Eschenbach, Bavaria (opțional, 10 buc)

 • zaharniță din porțelan fin, marca Eschenbach, Bavaria

 • carafă pentru lapte sau frișcă, din porțelan fin, marca Eschenbach, Bavaria

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

280,00 lei400,00 lei

SKU: 00269 Categorii: ,