MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Acest cadou este, în același timp, o bijuterie, o mică operă de artă și un lucru util. Împletirea celor trei calități ține doar de voința persoanei care-i va deveni stăpână.

Ne-am dori ca serviciul de cafea să fie folosit zilnic, pentru a aduce în gânduri, senin și, în casă,  frumos.

Serviciul de cafea  este din porțelan deosbit de fin și ușor, atribute ale porțelanului de calitate superioară.

A fost produs între anii 1931 – 1945, sub marca bavareză Mitterteich, recunoscută pentru finețea detaliilor de pe produsele sale de porțelan din categoria de lux.

Are culoarea fildeșului și este îmbogățit cu detalii din aur. Este pictat manual, cu pasărea Phoenix și flori multicolore.

Cafetiera este de o frumusețe covârșitoare. Fiecare detaliu este perfect, de la penajul păsării, la vârful capacului sau la curbele toartei. Manșonul este pictat cu motive forale din aur, ceea ce îl transformă într-un magnet al privirilor. Ceștile sunt decorate atât pe pereții exteriori, cu motivul central al decorului – pasărea legendă – cât și pe pereții interiori, cu buchete de flori și borduri fde aur.

Serviciul de cafea este o piesă rară și trebuie apreciată ca atare.

Setul cadou # CAFFE BIJOUX conține următoarele 9 piese componente:

 • Cafetieră 
  • Dimensiuni: volum = 750 ml, înălțime = 18 cm (cu capac)
 • Zaharniță
  • Dimensiuni: înălțime = 6.5 cm, diametru = 7.5 cm
 • 3 cești pentru cafea
  • Dimensiuni: volum = 75 ml, înălțime = 4.5 cm, diametru = 7.5 cm
 • 3 farfurii suport pentru cești
  • Diametru: 11.5 cm
 • Lumânare din ceară 100% soia, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată manual în zaharniță. Ceara de soia arde la temperatură scăzută, așadar, lumânarea nu afectează în niciun fel piesa de porțelan, dacă se respectă indicațiile noastre.
Scurt istoric al producătorului de porțelan

În anul 1887, Ludwig Lindner a fondat prima fabrică de porțelan din orașul Mitterteich. După modernizare, fabrica a fost denumită „Werk A”, numele fiind păstrat până când fabrica s-a închis, în anul 2006.

În 1895, fabrica a fost preluată de Max Emanuel & Co. , cu sediul la Londra. Max Emanuel & Co. se ocupa, de fapt, de comerțul cu amănuntul de sticlă și porțelan, având un magazin de dimensiuni medii în Londra,  cu o rețea mare de furnizori și alte contacte de afaceri. Multe companii de renume au lucrat cu el sau au vândut articole prin magazinul său din Londra.

În 1913, fabrica avea 360 de angajați. Proprietarii britanici au fost expropriați în urma izbucnirii Primului Război Mondial, iar fabrica și toate activele au fost transferate unei corporații pe acțiuni nou înființate.

În 1925, fabrica s-a extins cu hala de producție ”Werk B”, cea de-a treia fabrică fiind înființată în 1937 – ”Werk C”. Cu toate cele trei hale complet operaționale, în 1989, fabrica avea o suprafață de producție de 20.000 de metri pătrați și o forță de muncă de aproximativ 800 de oameni.

În august 2005, micul oraș Mitterteich a fost zguduit de vestea că firma a trebuit să dea faliment. Cei 360 de lucrători, din care 70 la sută dintre aceștia femei, au fost șocați. Băncile locale au distrus compania  care, la 1 martie 2006, și-a închis pentru ultima oară porțile.

Așadar, când veți ține în palme aceste piese, veți simți vibrația istoriei porțelanului fin bavarez, realizat într-un mod ce nu mai poate fi reprodus.

Setul cadou este ambalat festiv, legat cu fundă asortată, gata de oferit.

Dacă doriți ca acest cadou să fie o surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage. În ciuda vârstei de aproape 100 de ani, serviciul de cafea se află în stare impecabilă, cu excepția faptului că cercul auriu care marchează centrul farfuriilor are fine estompări.

 

CADOU # CAFFE BIJOUX

Set cadou cu serviciu pentru cafea din porțelan fin, decorat cu aur, din anii 30 – 40, cu 3 seturi de cești și o lumânare din ceară naturală, parfumată cu uleiuri esențiale

 • cafetieră din porțelan fin de Bavaria, produs între anii 1931 – 1945, decorat cu aur (piesă rară)

 • 3 seturi de cești și farfurii suport, pictate manual și decorate cu aur, din anii 1931 – 1945 (piese rare)

 • lumânare din ceară naturală de soia, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată în zaharnița serviciului de cafea

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

SKU: 00282 Categorii: ,