MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # CELEBRE conține bijuterii de porțelan, nu simple obiecte din porțelan.

Cele două celebrități din lumea porțelanului fin, ROSENTHAL și LIMOGES, fac casă bună împreună, având în comun finețea, calitatea și frumusețea.

Porțelanul fin este ușor, catifelat, la atingere, translucid. Este cel care te cucerește de la prima întâlnire. Este cel înnobilat întotdeauna cu aur, așa cum se făceau ”pe timpuri” obiectele de lux.

Setul cadou conține:

 • 6 cești pentru cafea, din porțelan fin, franțuzesc, regal, marca Ancienne Manufacture Royale de Limoges. Este translucid, decorat manual cu buchete  bogate de flori pe interior și linii de aur în stil rococo. Piesele sunt de o frumusețe rară și la fel de rare pe piața de profil.
  • Dimensiuni ceașcă: volum = 100 ml, înălțime = 7 cm, diametru deschidere = 7 cm
 • 6 farfurii suport pentru cești, din porțelan fin de Limoges 
  • Diametru farfurie: 13.5 cm
 • Ceainic  din porțelan fin, alb, clasic, decorat cu aur, marca Rosenthal (BONUS). Are o finețe absolut încântătoare. Este un porțelan ușor, aproape transparent, ceea ce îi certifică superioritatea. Vârful capacului are formă de con de brad. NOTĂ: ceainicul prezintă o zonă cu ștersături pe toartă, într-o zonă greu sesizabilă (v. ultimele două fotografii din galeria produsului).
  • Dimensiuni: înălțime = 22 cm, volum = 1.5 l
Despre porțelanurile ANCIENNE MANUFACTURE ROYALE DE LIMOGES și ROSENTHAL 
Rosenthal este porțelanul de lăsat moștenire.
Compania a fost lider mondial pe piața poțelanurilor de lux, deși istoria sa a fost una zbuciumată, în perioada nazistă.
În mod surprinzător, norocul companiei a venit tocmai de la Goebbels, care a intervenit în favoarea păstrării companiei și a numelui acesteia, datorită faimei internaționale de care beneficia.
A reușit să supraviețuiască până în 2009, când a intrat în insolvență. A fost salvată prin achiziționare de către o companie italiană și a devenit parte a acesteia, păstrându-și însă sediul în Germania, la Selb, locul originar al celui mai vestit porțelan din lume.
Limoges este o zonă din Franța celebră în întreaga lume pentru finețea și calitatea deosebite ale porțelanului produs aici, pentru detaliile cuceritoare și pentru decorurile speciale, realizate manual. Aici, în 1771, a fost înființat un centru de creație de porțelan fin, în apropierea unor zăcăminte importante de argilă caolin, care a permis producerea porțelanului rezistent, asemănător celui fabricat în China acelor vremuri. Fabricile din Limoges ocupă și astăzi un loc central în producția europeană de porțelan fin.

Marca ANCIENNE MANUFACTURE ROYALE DELIMOGES este în sine o mică bucată din istoria Franței. Înființată în 1737, fabrica din Limoges a fost inițial dedicată fabricării de plăci de ceramică. În 1771, au văzut lumina zilei primele piese de porțelan „dur” purtând ștampila „Limoges”.

A fost apoi pusă sub protecția contelui de Artois, fratele lui Ludovic al XVI-lea și a devenit Manufacture Royale de Limoges. Vândută în timpul Revoluției, apoi achiziționată de diferiți proprietari, Ancienne Manufacture Royale de Limoges s-a alăturat grupului Bernardaud în 1986. În colaborare cu cele mai prestigioase muzee naționale și internaționale, Bernardaud contribuie astfel la menținerea vie a plăcerilor mesei precum și la păstrarea know-how-ului asociat cu o moștenire extrem de bogată, ilustrând arta franceză ”de a petrece timpul acasă” .

Câteva exemple de reeditări identice: serviciul de masă al Reginei Marie-Antoinette cu perle și mreane fabricat de Manufacture Royale de Sèvres și livrat la Versailles, în ianuarie 1782.
La Laiterie de Rambouillet , creat pentru Regina Marie-Antoinette în 1787 de Manufactura Regală din Sèvres .
Serviciul de masă Botanique creat de Manufacture Royale de Sèvres în 1831 pentru Prințul William al II-lea de Hesse.

SETUL ESTE AMBALAT FESTIV, CU FUNDĂ ASORTATĂ, GATA DE OFERIT CADOU.

Dacă doriți să fie un cadou surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ:  Nu se recomandă spălarea porțelanului decorat cu aur  la mașina automată de spălat vase, nici cu detergenți agresivi sau bureți abrazivi.

CADOU # CELEBRE

Cadou cu porțelanuri celebre, Rosenthal și Limoges, decorate cu aur: un serviciu de cafea pentru 6 persoane, din porțelan fin, pictat manual și decorat cu aur, și un ceainic alb, clasic, decorat cu aur

 • 6 cești pentru cafea, din porțelan fin, de Limoges, transparent, decorat manual cu buchete de flori și linii de aur

 • 6 farfurii suport pentru cești, din porțelan fin, franțuzesc, marca regală  Ancienne Manufacture Royale de Limoges

 • ceainic  din porțelan fin, alb, clasic, decorat cu aur, marca Rosenthal (BONUS)

480,00 lei

Stoc epuizat