MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul cadou # CRIES OF LONDON este un dar special, unicat .

Setul  este format din:

 • 2 platouri din porțelan vintage englezesc, probabil din prima parte a secolului trecut. Platourile sunt deosebit de frumoase, cu borduri late de culoare turcoaz pe care sunt gravate elemente grafice aurii, în centru având reproduceri a două opere de artă din secolul XVlll. Timp de trei-patru secole, „Cries of London” a fost o temă recurentă în tipăriturile englezești. Încă din epoca medievală, strigătele tarabagiilor și ale vânzătorilor ambulanți din Londra erau celebre. Transformându-și prezența în spectacol cu ​​strigătele lor, ei au revendicat străzile drept teatrul lor – câștigând afecțiunea generațiilor de londonezi și întruchipând sufletul orașului în imaginația populară. De-a lungul timpului, cultura strigătelor de stradă a capitalei britanice a devenit parte integrantă a identității distinctive a Londrei. Pe străzile urbane înguste, vânzătorii își anunțau marfa strigând o frază repetată, care a devenit familiară clienților lor, ce au învățat să recunoască strigătele celor de la care cumpărau în mod regulat. Prin natura repetiției, aceste strigăte au căpătat o calitate muzicală, pe măsură ce vânzătorii ambulanți improvizau pe sunetele cuvintelor, transformând frazele în cântece. În mod obișnuit, strigătele au devenit, de asemenea, de neînțeles pentru cei care nu știau deja ce se vinde. Uneori, rezultatul a fost melodic și liric, atrăgând aprecierea trecătorilor, iar alteori discordant și zgomotos în timp ce vânzătorii își încordau vocile pentru a fi auziți pe cea mai lungă distanță. Una dintre cele mai faimoase serii din „Cries of London” este cea realizată de Francis Wheatley. Seria lui Wheatley a fost extrem de populară și s-a bucurat de o lungă perioadă de succes în tipografiile engleze. Între 1792 și 1795, Wheatley a expus la Academia Regală 14 picturi cu „Cries of London”. Imaginile au fost o mare atracție la expoziție, iar Colnaghi & Co. au acceptat rapid să publice o serie de gravuri după celebra serie a lui Wheatley. Imprimeuri de același tip au fost gravate de unii cei mai remarcabili gravori din Anglia; artiști precum Luigi Schiavonetti, Giovanni Vendramini și Thomas Gaugain au contribuit cu toții la realizarea seriei. Colecțiile complete ale „Cries of London” au rămas extrem de populare, iar până în 1910 au adus la licitație mai mult decât colecția de gravuri a lui James Audubon „Birds of America”.  Cele două platouri reproduc scene fermecătoare cu o vânzătoare de portocale dulci, respectiv o vânzătoare de primule. Platourile sunt decorative, dar ar putea fi potrivite și pentru  servirea de fructe sau fursecuri.
  • Diametru platou = 27 cm
 • Față de masă din bumbac, brodată cu broderie spartă, atât în centru, cât și în cele patru colțuri. Fața de masă este potrivită pentru o masă de 2 persoane, pentru consolă sau poate fi folosită suprapusă peste o față de masă de 6 – 12 persoane, drept centru decorativ de masă festivă.
  • Dimensiuni: 83 cm x 80 cm
 • Clopoțel realizat manual, din ceramică glazurată, de culoare turcoaz. Clopoțelul este decorat cu fulgi de zăpadă în relief.
  • Dimensiuni: înălțime = 7.5 cm, diametrul bazei = 5.5 cm
AMBALARE
 • Cutie kraft, ambalată festiv
 • Panglică aurie
 • Umplutură din iarbă de lemn

NOTĂ: fața de masă și platourile din cadoul #Cries of London sunt piese vintage

 

CADOU # CRIES OF LONDON

Cadou special, ambalat festiv, cu 2 platouri din porțelan, față de masă brodată și clopoțel turcoaz din ceramică, handmade

 • 2 platouri din porțelan englezesc, care reproduc opere din seria ”Cries of London(serie de gravuri celebre în anii 1800)

 • față de masă din bumbac, albă, brodată 

 • clopoțel din ceramică turcoaz, cu fulgi de nea, realizat manual

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

425,00 lei

1 în stoc

SKU: 00310 Categorie: