MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Un cadou de lux, care  combină piese vintage absolut speciale: un serviciu de ceai și un tablou din mătase, din anii 30 – 40.

Atât porțelanul fin, de culoarea fildeșului, lucrat manual și decorat cu aur, cât și portretul ștanțat pe mătase, o reproducere a unui portret care se află în National Gallery of Art, din Washington DC, fac din acest set cadou unul cu adevărat deosebit, special, remarcabil. De neuitat!

Cadoul conține următoarele piese:

 • Ceainic mare din porțelan fin marca Mitterteich, produs între anii 1931 – 1945. Porțelanul are culoarea fildeșului și este prelucrat manual, decorat cu aur. În epocă, aceste porțelanuri erau comandate ca daruri de nuntă, fiind deosebit de scumpe și apreciate ca atare.
  • Ceainciul are un guler stilizat, ondulat și butoni proeminenți.
  • Toarta este deosebit de frumoasă, arcuită și împodobită cu aur
  • Fiecare detaliu este lucrat cu atenție, inclusiv butonul capacului, având linii curbe, în forma literei S
  • Șiragurile decorative florale, în stil rococo, sunt realizate manual, cu aur lichid.
  • Simetria piesei este desăvârșită, înălțimea fiind egală cu distanța dintre punctele extreme
  • Dimensiuni: înălțime = 25 cm; distanța dintre extremități (vârful picurătorului și toartă) = 25 cm; volum = 2 l;
  • NOTĂ: ceainicul prezintă, la bază, o mică așchie (1 cm) a glazurii, greu sesizabilă datorită liniei ondulate aurite (v. ultima imagine).  Ceainicul este BONUS
 • Set de ceai pentru o persoană, format din ceașcă generoasă și farfurie suport. Baza ceștii este ondulată, ca o dantelă, iar marginea farfuriei suport reproduce butonii proeminenți care sunt prezenți și pe marginea superioară a ceainicului.
  • Dimensiuni: ceașcă – volum = 130 ml; înălțime = 6 cm; diametru = 10 cm; farfurie suport = 15 cm
 • Farfurie pentru gustare, cu margine dantelată și butoni în relief, decorată cu motive florale în stil rococo, pictate manual cu aur lichid.
  • Diametru farfurie = 19.5 cm
 • Carafă pentru frișcă sau lapte, care reproduce la dimensiuni mai mici frumusețea ceainicului. Poate fi folosită și ca vază, pentru flori cu coadă scurtă, așa cum și ceainicul poate fi o minunată vază pentru trandafiri roșii.
  • Dimensiuni carafă: volum = 350 ml; înălțime = 11 cm
 • Tablou de mătase cu ramă din lemn – ștanță de mătase, care reproduce portretul ”Madame Bergeret”, al pictorului francez Francois Boucher. Tabloul original este realizat în stil rococo, în ulei pe pânză. Are dimensiunile 143.5 x 105.4 și este primul tablou cu dimensiuni atât de mari, realizat pe înălțime. Pictorul l-a finalizat în jurul anului 1766, la comanda soțului doamnei Bergeret, un potent om de afaceri al vremurilor. După acest portret, Boucher a realizat, în același stil, mai multe protrete Madame de Pompadour, amanta regelui Ludovic al XV-lea. Acum, tabloul original se găsește în National Gallery of Art, Washington D.C.
  • Dimensiuni tablou mătase: cu ramă = 19 cm x 14 cm; fără ramă = 14 cm x 9 cm
Scurt istoric al producătorului  de porțelan Mitterteich, Bavaria

Fabrica a fost fondată în anul 1887, de către Ludwig Lindner în orașul Mitterteich, Bavaria. După modernizare, fabrica a fost denumită „Werk A”, numele fiind păstrat până când fabrica s-a închis, în anul 2006.

În 1895, fabrica a fost preluată de Max Emanuel & Co. , cu sediul la Londra. Max Emanuel & Co. se ocupa, de fapt, de comerțul cu amănuntul de sticlă și porțelan, având un magazin de dimensiuni medii în Londra,  cu o rețea mare de furnizori și alte contacte de afaceri. Multe companii de renume au lucrat cu el sau au vândut articole prin magazinul său din Londra. În 1913, fabrica avea 360 de angajați.

Afacerea Mitterteich este adesea citată ca fiind numită ceramică mozaică; totuși, aceasta este o neînțelegere, deoarece numele respectiv a fost doar o marcă comercială utilizată de Max Emanuel, care descria produse fabricate exclusiv pentru magazin.

Proprietarii britanici au fost expropriați în urma izbucnirii Primului Război Mondial, iar fabrica și toate activele au fost transferate unei corporații pe acțiuni nou înființate.

În 1989, fabrica avea o suprafață de producție de 20.000 de metri pătrați și o forță de muncă de aproximativ 800 de oameni.

În august 2005, micul oraș Mitterteich a fost zguduit de vestea că firma a trebuit să dea faliment. Cei 360 de lucrători, din care 70 la sută femei, au fost șocați. Băncile locale au distrus compania  care, la 1 martie 2006, și-a închis pentru ultima oară porțile.

Așadar, aceste bijuterii de porțelan nu mai pot fi reproduse. Reprezintă o mică bucată de istorie a porțelanului bavarez. Bucurați-vă!

SETUL ESTE AMBALAT FESTIV, CU FUNDĂ ASORTATĂ, GATA DE OFERIT CADOU.

Dacă doriți să fie un cadou surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ:  Nu se recomandă spălarea porțelanului decorat cu aur  la mașina automată de spălat vase, nici cu detergenți agresivi sau bureți abrazivi.

CADOU DE LUX # MADAME

Setul cadou de lux conține un serviciu de ceai, din porțelan fin bavarez, din anii 30 și un tablou de mătase, cu ramă aurie din lemn

 • set de ceai pentru o persoană, din porțelan fin bavarez, decorat manual cu aur, marca Mitterteich, din anii 30

 • farfurie  pentru gustare, marca Mitterteich, Bavaria

 • carafă pentru lapte sau frișcă, marca Mitteteich, Bavaria

 • tablou din mătase, în ramă de lemn auriu

 • ceainic mare, marca Mitterteich Bavaria, decorat manual cu aur – BONUS

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

SKU: 00279 Categorii: ,