MAGAZIN COSMETICE NATURALE
Parcă niciun vas nu e mai potrivit pentru florile soarelui, care l-au fascinat pe Vincent Van Gogh, decât un vas Delft, celebra ceramică olandeză.
În acest set cadou, valorosul și  deosebitul vas Delft, realizat de Boch pentru Royal Sphinx,a fost asociat cu câteva piese dintr-o ceramică italiană ce se asortează, semnată de designerul Franco Giorgi, pentru marca Quadrifoglio. Perioada de creație este aceeași: anii 70
Setul cadou conține:
 • vas decorativ cu capac, din ceramică olandeză DELFT, marca Boch, produs pentru Royal Sphinx (anii 1969 – 1979). Jean-François Boch este unul dintre principalii proprietari ai cunoscutei companii  Villeroy & Boch. Vasul generos, pictat manual cu detalii florale bogate, este unul dintre cele mai valoroase ale colecției produse pentru Royal Sphinx, apreciat ca atare pe piața de specialitate.
  • Dimensiuni: înălțime = 37 cm
 • 2 seturi de ceai, formate din cești și farfurii suport, din ceramică italiană, marca Quadrifoglio. Sunt de un alb imaculat, fiind decorate cu flori în relief, sub semnătura designerului Franco Giorgi.
  • Dimensiuni: înălțime ceașcă = 7.6 cm, volum = 120 ml; diametru ceașcă suport = 15 cm
 • carafă pentru frișcă și zaharniță, însoțite de 2 farfurii suport, din ceramică glazurată marca Quadrifoglio
 • farfurie Quadrifoglio pentru desert (bonus)
  • Diametru = 19 cm
 • lumânare din ceară naturală de soia, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată în zaharniță. Lumânarea este turnată manual, cu o floare a soarelui, tot din ceară parfumată de soia. urnată în ceașcă. Lumânarea este din ceară 100% soia, nontoxică, ce arde blând, fără fum și fără funingine. După consumarea lumânării, zaharnița se spală cu detergent de vase și apă caldă și se refolosește. Parfumul este un blend propriu HERBALL, obținut din uleiuri esențiale, cu o notă fresh. La prima folosire, lumânarea trebuie să ardă până ce formează un disc de ceară complet topită (aproximativ 2 ore). Astfel, se evită formarea tunelului de ceară la următoarele arderi. Lumânarea nu mai trebuie reaprinsă când ceara din ceașcă a ajuns la grosimea de 0,5 cm.
Scurt istoric al producătorului Boch, Delft
Ceramica Delft Blauw, deși nu s-a numit așa de la început, a apărut la sfârșitul secolului al XVI-lea, la Anvers, creat de un olar italian, ca o alternativă la porțelanul chinezesc mult prea scump, decorat în albastru și alb.
Tehnica s-a extins la artizanii din Anvers, care, din cauza conflictelor din acea perioadă, s-au mutat în Țările de Jos. Cei mai mulți erau în jurul orașului Delft, de unde ceramica a și împrumutat numele. Era un stil distinctiv de ceramică glazurată cu cositor, decorată cu flori, peisaje, cu precădere mori de vânt și bărci cu vele, dar și iconografie istorică sau biblică.
În perioada de glorie a Delft Blauw, existau zeci de fabrici de ceramică active, numeroase dintre ele ocupând foste fabrici de bere. De-a lungul secolelor, aproape toate s-au închis. Multă vreme, vasele Delft au fost achiziționate de turiști, ca suveniruri. În ultimii ani, ceramica Delft și-a recăpătat valoarea în Țările de Jos, mai ales că tinerilor le place să-și îmbogățească decorul cu ea.

Fabrica Boch a fost înființată de Jean-François Boch, unul dintre principalii proprietari ai unei alte companii cunoscute, Villeroy & Boch.  În 1847, compania a câștigat o medalie de aur la expoziția industriei belgiene. În 1855 au angajat deja 300 de muncitori în fabrica La Louvière (Keramis) și 100 în Tournai (Boch Freres). În jurul anului 1860 a început producția de piese policrome. În 1904 a fost lansat primul cuptor tunel din Europa.

Problemele au început în anii 1970. Compania a dat faliment în 1985 și a fost reactivată ca Novoboch și MRL Boch. În 2015 a fost lansat Keramis Center, format din doar două săli, unde este prezentată istoria Royal Boch.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadou sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ: piesele din porțelan ale acestui set cadou sunt vintage. Farfuria pentru desert Quadrifoglio prezintă fisuri ale glazurii (v. ultima foto), fără ca acestea să-i afecteze utilitatea.

CADOU # DELFT by BOCH

Set cadou cu vas Delft, pictat manual, două seturi de ceai, din ceramică italiană Quadrifoglio, zaharniță, carafă pentru lapte și lumânare naturală, parfumată cu uleiuri esențiale

 • vas decorativ cu capac, din ceramică olandeză DELFT, marca Boch,  una dintre cele mai valoaorase colecții produse pentru Royal Sphinx (anii 1969 – 1979)

 • 2 seturi de ceai, formate din cești și farfurii suport, din ceramică italiană, marca Quadrifoglio (anii 70)

 • carafă pentru frișcă și zaharniță, însoțite de farfurii suport, din ceramică glazurată marca Quadrifoglio

 • farfurie Quadrifoglio pentru desert (bonus)

 • lumânare din ceară naturală de soia, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată în zaharniță

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

620,00 lei

Stoc epuizat