MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # EDEN este fin, delicat, tare potrivit pentru prieteni dragi sau pentru familie.  Numele setului cadou vine de la decorul cu ghirlande de flori și frunze în nuanțe de verde și culori complementare ale piesei centrale – setul de ceai sau cafea. Ne-a făcut să visăm că suntem în Grădina Edenului, înconjurați de flori și liniște, de lumină blândă și armonie.

Setul de porțelan poartă marca Eschenbach, Bavaria.

Gama de porțelan al acestui rpoducător, care mai apare pe piață, din perioada 1913 până în 1945, este extrem de redusă. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, toate prototipurile de design din porțelan, toate broșurile și pliantele și aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția după război, fabrica a folosit matrițe de la producătorul dispărut Porzellan-Manufaktur Allach-München GmbH.

Ceștile sunt generoase, potrivite atât pentru ceai, cât și pentru cafea. Farfuriile pentru desert sau aperitiv, pentru micul dejun sau ceaiul de seară, completează frumos ceștile. Desenul cu motive florale verzi și nuanțe complemetare, cu liniile curbe, care ”dantelează” decorul acestor seturi, aduc pe masă o bucurie blândă.

Scurt istoric al producătorului de porțelan, Eschenbach, Bavaria:

Fondatorul fabricii a fost Eduard Haberländer, consilier în consiliului de comerț. El planificase o fabrică de porțelan în Windischeschenbach din 1906, dar abia în 1913 a reușit să-și ducă la bun sfârșit planurile. Prima producție a început în 1916 și a fost limitată la mărfuri de bază, ieftine, capacitatea de producție fiind foarte scăzută.

În anul 1929, fabrica a fost preluată de  firma Oscar Schaller & Co., care la acel moment era o sucursală a unui alt producător aflat în continuă expansiune, Gebrüder Winterling din Röslau (Super Franconia, Bavaria). Pe baza unui nou concept, produsele sub marca „Eschenbach” au fost schimbate. Până în 1935, statutul de porțelan de calitate a fost stabilit, rezultând o puternică redresare economică.

Al doilea Război Mondial a lăsat cicatrici de neșters în Windischeschenbach. Așa cum am amintit mai sus, toate gamele de design din porțelan, precum și toate broșurile și pliantele, aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția, fabrica a folosit matrițe de la Porzellan-Manufaktur Allach-München, iar gama de produse  includea, în cea mai mare parte, farfurii ornamentale și veselă.

În primii zece ani după cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica a trecut printr-un proces extins de dezvoltare și modernizare. În 1950, compania „Winterling” avea statut de corporație și emite acțiuni, principalii acționari fiind membrii familiei Winterling. Toate companiile fiice, deci și Eschenbach, au fost redenumite în Gebrüder Winterling AG, majoritatea mărcilor utilizate până atunci, fiind modificate. Pe lângă produsele obișnuite de uz casnic, fabrica a început să se specializeze în porțelan hotelier. În jurul anului 1977 a angajat aproximativ 700 de muncitori.

În noiembrie 2000, Winterling și-a declarat falimentul,  nemaifăcând față concurenței porțelanului ieftin din Est. Activele au fost preluate de Triptis Porzellan (Turingia). Fabrica producea porțelan de uz casnic și de hotel de înaltă calitate sub marca comercială „Eschenbach Porzellan”. Conducerea Triptis părea să fie interesată doar de mărcile înregistrate de fabrica din Windischeschenbach și a închis fabrica în decembrie 2003. Confruntat cu probleme financiare la scară largă, Triptis a intrat în insolvență pe 7 octombrie 2004 și  o lună mai târziu, a declarat falimentul. S-a reînființat în 2005 ca Neue Porzellanfabrik Triptis GmbH și și-a continuat activitatea.

Setul cadou conține:

 • 1 set pentru ceai sau cafea din porțelan fin bavarez, marca Eschenbach
 • 1 farfurie pentru aperitiv sau desert

Dimensiuni:

  • ceașcă: volum = 200 ml, înălțime = 7 cm, diametru = 5.5 cm
  • farfurie suport pentru ceașcă: diametru = 11 cm
  • farfurie pentru desert sau aperitiv: 15 cm

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele din porțelan ale acestui set cadou sunt vintage. 

CADOU # EDEN

Cadoul conține 7 elemente:

 • set de o persoană pentru ceai, din porțelan fin bavarez, rar, marca Eschenbach, din anii 1940
 • farfurie pentru desert sau aperitiv
 • lumânare naturală, din ceară de soia, parfumată cu uleiuri esențiale
 • cremă solidă pentru mâini și corp, 100% naturală
 • săpun cu mentă și mătase, 100% natural
 • spray pentru cameră și lenjerii, 100% natural

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.