MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul cadou # IN LIGHT este unicat, compus din piese deosebit de fine, având semnificația luminii. Este potrivit a fi dăruit cu ocazia Sărbătorii Paștelui, dar și pentru orice altă ocazie, dacă destinatarul este iubitor de aromele suave și naturale, oferite de lumânările parfumate cu uleiuri esențiale.

Cadoul # IN LIGHT conține:

 • 1 casetă din porțelan fin, decorată cu aur, din anii 50, marca Eschenbach, Bavaria. Porțelanul are culoarea fildeșului și este pictat manual cu flori de Cosmos, monocolor, gri. Caseta este decorată cu un buton aurit în formă de floare. Se sprijină pe 3 piciorușe în formă de frunze arcuite, de asemenea, aurite. Are o formă triunghiulară, cu vârfurile rotunjite și margini aurite. Este deosebit de frumoasă și fină, din porțelan ușor și aproape translucid, caracteristici ale calității superioare. Marca Eschenbach, Bavaria, este recunoscută pentru porțelanul său premium, iar istoria sa este remarcabilă. Mai jos, în pagină, o prezentăm, pe scurt. Cadoul conține un card, cu această scurtă istorie.
 • 1 tăviță din sticlă, gravată cu flori de Cosmos. Poate fi folosită ca tavă de serviciu, ca suport pentru bijuterii și lumânări sau ca fructieră. Sub buchetul de flori Cosmos, are gravate inițialele T.R. și anul 1980. 
 • Lumânare naturală, din ceară 100% soia, turnată manual în caseta de porțelan și parfumată cu uleiuri esențiale.
  • este decorată cu un aranjament floral, realizat tot din ceară de soia
  • ceara de soia este 100% naturală, non toxică, arde cu flacără blândă fără fum și fără funingine
  • fitilul de bumbac al lumânării nu produce fum și nici funingine
  • ceara de soia se topește la temperaturi care nu prezintă niciun risc pentru vasul din porțelan
  • după consumarea lumânării, caseta din porțelan se spală cu apă caldă și detergent de vase și poate fi refolosit, inclusiv pentru suportul alimentelor
 • 1 lumânare naturală, din ceară 100% soia, în formă de trandafir, turnată manual. Lumânarea este ambalată în hârtie de mătase, legată cu fundă. Înainte de a fi aprinsă, lumânarea trebuie așezată pe un suport plat, ignifug. Tăvița din sticlă are aceste caracteristici și va reflecta într-un mod cuceritor lumina lumânării.

Scurt istoric al producătorului de porțelan, Eschenbach, Bavaria:

Fondatorul fabricii a fost Eduard Haberländer, consilier în consiliului de comerț. El plănuise o fabrică de porțelan în Windischeschenbach din 1906, dar abia în 1913 a reușit să-și ducă la bun sfârșit planurile. Prima producție a început în 1916 și a fost limitată la mărfuri de bază, ieftine, capacitatea de producție fiind foarte scăzută.

În anul 1929, fabrica a fost preluată de  firma Oscar Schaller & Co., care la acel moment era o sucursală a unui alt producător aflat în continuă expansiune, Gebrüder Winterling din Röslau (Super Franconia, Bavaria). Pe baza unui nou concept, produsele sub marca „Eschenbach” au fost schimbate. Până în 1935, statutul de porțelan de calitate a fost cucerit, rezultând o puternică redresare economică.

Al doilea Război Mondial a lăsat cicatrici de neșters în Windischeschenbach. Așa cum am amintit mai sus, toate gamele de design din porțelan, precum și toate broșurile și pliantele, aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția, fabrica a folosit matrițe de la Porzellan-Manufaktur Allach-München, iar gama de produse  includea, în cea mai mare parte, farfurii ornamentale și veselă.

În primii zece ani după cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica a trecut printr-un proces extins de dezvoltare și modernizare. În 1950, compania „Winterling” avea statut de corporație și emite acțiuni, principalii acționari fiind membrii familiei Winterling. Toate companiile fiice, deci și Eschenbach, au fost redenumite în Gebrüder Winterling AG, majoritatea mărcilor utilizate până atunci, fiind modificate. Pe lângă produsele obișnuite de uz casnic, fabrica a început să se specializeze în porțelan hotelier. În jurul anului 1977 a angajat aproximativ 700 de muncitori.

În noiembrie 2000, Winterling și-a declarat falimentul,  nemaifăcând față concurenței porțelanului ieftin din Est. Activele au fost preluate de Triptis Porzellan (Turingia). Fabrica producea porțelan de uz casnic și de hotel de înaltă calitate sub marca comercială „Eschenbach Porzellan”. Conducerea Triptis părea să fie interesată doar de mărcile înregistrate de fabrica din Windischeschenbach și a închis fabrica în decembrie 2003. Confruntat cu probleme financiare la scară largă, Triptis a intrat în insolvență pe 7 octombrie 2004 și  o lună mai târziu, a declarat falimentul. S-a reînființat în 2005 ca Neue Porzellanfabrik Triptis GmbH și și-a continuat activitatea.

AMBALARE
 • Cutie din lemn de pin, cu capac culisabil, pe cant
  • Este realizată manual, de un artizan local
  • Lemn natur, fin finisată, fără lacuri sau vopseluri
  • Dimensiuni:  lungime = 28 cm, lățime = 23 cm, înălțime = 12 cm
 • Panglică aurie
 • Umplutură din iarbă de lemn

Setul cadou este gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București. Factura nu se va regăsi în colet, ci va fi trimisă pe email, cumpărătorului.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ: piesele  din sticlă și porțelan aflate în componența setului cadou # IN LIGHT sunt obiecte vintage, în stare impecabilă. 

CADOU # IN LIGHT

Cutie cadou cu lumânări naturale parfumate, casetă din porțelan fin, decorată cu aur și tăviță gravată din sticlă

 • casetă din porțelan fin, decorată cu flori Cosmos și accente aurite, marca Eschenbach (anii 50)

 • lumânare naturală din ceară de soia, turnată manual în caseta din porțelan

 • tăviță din sticlă gravată cu flori Cosmos, din anul 1980

 • lumânare decorativă în formă de trandafir, parfumată cu uleiuri esențiale

 • cutie din lemn de pin, natur

 • panglică aurie

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

 

280,00 lei

Stoc epuizat

SKU: 00341 Categorii: ,