MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul nr 3 din SUITA FRAGONARD este format din:

 • Ceașcă de cafea, cu scenă romantică tip Fragonard și decorată cu aur
 • Farfurie suport, decorată cu aur
 • Lumânare parfumată, turnată în ceașcă
 • Cutie cadou ambalată festiv

Setul de cafea are ceașca decorată cu un medalion  cu scenă romantică în natură, tip Fragonard, din sec. XVlll, Ludovic al XlV-lea.  Desenul este completat cu motive în relief, iar marginea ceștii și toarta sunt decorate cu aur. Farfuria suport are marginea decorată cu motive în relief, iar median, o cunună de flori desenate cu aur. Porțelanul este deosebit de fin, translucid și ușor, caracteristici ale unui porțelan de calitate superioară. Este produs de cunoscuta companie franceză Digoin,  în 1950, conform ștampilei de identificare. Fabrica Digoin – Gres et Potterie a fost fondată la sfârșitul secolului al XlX-lea și a fost închisă în anul 2000, din cauza invaziei plasticului. Apoi, în 2014, a fost redeschisă, datorită cererii mari de modele vintage și, în mod special, Digoin. Aceste piese sunt destul de rare pe piață.

Setul este format din:

 • 1 ceașcă pentru cafea scurtă
  • Dimensiuni: înălțime = 5.5 cm; diametru deschidere = 7.5 cm; volum = 100 ml
 • 1 farfurie suport
  • Diametru = 13 cm

Lumânare parfumată cu uleiuri esențiale, blend propriu HERBALL. Este din ceară naturală 100% soia, turnată manual, în ceașcă. Lumânarea este decorată cu un mic trandafir, din ceară. Are fitil din bumbac și arde blând, fără fum și fără funingine. Este non-toxică, astfel că, după consumarea lumânării, ceașca se spală cu detergent de vase și apă caldă, putând fi refolosită.

Ceara de soia se topește la temperatură de 60-70 grade, ceea ce nu periclitează integritatea ceștii din porțelan dacă se respectă instrucțiunile, anume de a nu lăsa lumânarea să ardă mai mult de două ore la o aprindere. Când ceara ajunge 0.5 cm de fundul ceștii, lumânarea nu mai trebuie aprinsă.

Despre Fragonard

Jean-Honoré Fragonard (1732 – 1806) a fost un pictor francez, reprezentant al stilului rococo, din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Fragonard este considerat pictorul scenelor de dragoste în genul „fêtes galantes”. Portretele sale impresionează prin îndemânarea extraordinară, iar tablourile cu teme istorice uimesc pe reprezentanții neoclasicismului academic. S-a orientat către genul erotic și frivol, în limitele acceptate ale epocii, acest gen fiind căutat de clienții săi.

În ultima parte a vieții sale, s-a ocupat mai mult de lucrări decorative. A primit comenzi pentru picturi decorative în palatul „Louvre” și palatul „Belevue”.

La solicitarea favoritei regelui Ludovic al XV-lea, doamna du Barry, execută ciclul de tablouri de mari dimensiuni „Les Progrès de l’amour dans le coeur d’une jeune fille” pentru reședința de la Louvenciennes. Ciclul constă din 14 tablouri, împărțit în trei grupe: șase scene de dragoste, patru alegorii ale iubirii și patru picturi decorative. Tablourile nu au fost însă acceptate de rege, pentru că nu se acordau cu stilul arhitectural neo-clasic al pavilionului. Fragonard le-a transportat mai târziu la Grasse, locul său natal, și le-a instalat în salonul reședinței unui văr.

În prezent pot fi admirate în Camera Fragonard din Frick Collections, New York.

AMBALARE
 • Cutie cadou, ambalată festiv
 • Umplutură din iarbă de lemn
 • Fundă din satin

NOTĂ: porțelanurile din componența setului cadou SUITA FRAGONARD sunt piese vintage. Imperfecțiunile porțelanurilor vintage sunt calități, nu defecte.

Dacă doriți să fie un cadou surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

Puteți completa cadoul cu alte produse HERBALL, dacă specificați în nota de comandă că le doriți ambalate în aceeași cutie cadou.

CADOU SUITA FRAGONARD # LUMÂNARE ÎN CEAȘCĂ

Cadou format dintr-un set de cafea din porțelan fin, cu lumânare parfumată turnată în ceașcă

 •  ceașcă de cafea din porțelan fin de Digoin, France (din 1950)

 • lumânare parfumată, din ceară de soia, turnată în ceașcă

 • farfurie suport pentru ceașcă, porțelan fin de Digoin, France

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont. Comanda minimă total produse acceptată este în valoare de 98 lei, la care se adaugă prețul transportului

70,00 lei

Stoc epuizat