MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul cadou # FLORAL FANTASY va aduce vara în casă, indiferent de anotimp. O explozie de culoare, adevărată artă florală pictată pe porțelan, se combină cu detaliile curbe, tivite cu aur, în stil rococo ale ceainicului. Serviciul pentru ceai sau cafea este completat cu o față de masă asortată, 100% din bumbac, brodată manual.

Setul cadou este format din piese care au fost produse în anii 40, o epocă marcată de evenimente cu o încărcătură negativă majoră pentru omenire, dar care lăsa loc și frumuseții,  eleganței și fineței.

Piesele ce compun acest set cadou sunt:

 • Ceainic mare, din porțelan marca Edelstein, Bavaria produs în anii 40. Este pictat manual cu două buchete bogate de flori, plasate în medalioane pe fețe diferite ale piesei. Mânerul, picurătorul și capacul ceainicului sunt decorate cu linii de aur, care înnobilează detaliile în stil rococo. Istoria producătorului acestui ceainic este atât de impresionantă, încât și numai acesta ar putea fi un motiv pentru a folosi cu dragoste această piesă. Găsiți detaliile mai jos, în text.
  • Dimensiuni ceainic: volum = 1.3l, înălțime = 26cm
 • 5 cești pentru cafea sau ceai, din porțelan bavarez, marca Tirschenreuth, parte a diviziei Rosenthal, cel mai cunoscut porțelan din lume. Setul de 5 cești este produs tot în anii 40, motivele florale pe care le poartă, fiind în vogă în acea perioadă.
  • Dimensiuni ceașcă: volum = 80ml, înălțime = 5cm, diametru = 7cm
 • 5 farfurii suport pentru cești
  • Diametru farfurie: 12 cm

Pentru a observa detaliile din fotografii, dați click pe fiecare imagine.

Scurt istoric al producătorilor pieselor de porțelan

EDELSTEIN 

Compania a fost fondată de Julius Edelstein,  în 1919, care cumpărase o fabrică de pictură pe porțelan înființată în 1879.

Fabrica a fost modernizată și redenumită Porzellanfabrik Edelstein GmbH. Avea și propria companie de distribuție a produselor.

Inițial, au produs pentru piața internă, dar, din cauza inflației din Germania anilor 20, care limita cererea pe piață, au început treptat să se concentreze pe exporturi. Un alt obstacol pe care l-au întâmpinat, a fost protecționismul în creștere pe multe piețe externe la sfârșitul anilor 1920.

În 1932, compania a fost nevoită să dea faliment. A fost reînființată o nouă companie, numită Porzellanfabrik J. Edelstein AG, la conducerea căreia se afla Fritz Greiner, membru al partidului nazist.

Julius Edelstein și soția sa Margaretha, erau evrei. Au fost deportați la Riga și uciși, în anul 1941. Fritz Greiner a rămas șef al fabricii după război și până în 1971, cu o întrerupere de 5 ani.

Stilul Edelstein împrumută din neo-baroc, rococo târziu și imperial, cu multe reliefuri, decorațiuni florale și detalii aurite. Specialitatea companiei a fost porțelanul cu pereți subțiri, aproape transparent, de cea mai înaltă calitate.

Istoria fabricii face și mai valoros acest ceainic, produs în 1940!

TIRSCHENREUTH

Porțelanul marca Tirschenreuth este de o calitate net superioară, o dovadă a aprecierii fiind integrarea sa în grupul Rosenthal, producătorul celui mai renumit porțelan din lume.

ALT TIRSCHENREUTH și-a început istoria în Bavaria, în anul 1838, înființată de Heinrich Eichhorn.

În 1927, fabrica ALT TIRSCHENREUTH a fost preluată de compania Hutschenreuther, înființată, în 1814 și care s-a extins mult, la începutul anilor 1900, în Silezia, Saxonia și Boemia, datorită calității extraordinare a porțelanului său. După cel de-al Doilea Război Mondial, a pierdut cele mai multe din aceste fabrici, rămase dincolo de Cortina de Fier, dar și-a reluat producția, deja, în septembrie 1945, cu ceea ce mai reușise să păstreze. A continuat să se dezvolte, preluând cunoscutele fabrici Arzberg și Kahla, din Schonwald.

În 1994, însă, fabrica Tirschenreuth, a luat decizia să se desprindă din Hutschenreuther, ceea ce a reprezentat o decizie fatală. La sfârșitul anului 1995, fabrica de porțelan Tirschenreuth a fost închisă după mai bine de 150 de ani de activitate.

A traversat două războaie mondiale, dar nu a reușit să facă față și concurenței cu porțelanul ieftin din Est, după căderea Cortinei de Fier. 

Așadar, acest porțelan nu mai poate fi reprodus și se găsește din ce în ce mai rar pe piață.

Cine-l va avea, va ține în palme o mică bucată din istoria porțelanului bavarez.

SETUL CADOU ESTE AMBALAT FESTIV, CU FUNDĂ ASORTATĂ, GATA DE OFERIT.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui cadou sunt vintage.

CADOU # FLORAL FANTASY

Set cadou format din ceainic mare, cu două fețe și 5 seturi pentru cafea, din porțelan bavarez, bogat ornamentate cu flori pictate manual

 • ceainic din porțelan, cu două medalioane florale diferite, marca Edelstein, Bavaria (1940)

 • 5 cești pentru cafea sau ceai, din porțelan marca Tirschenreuth, Bavaria (1940)

 • 5 farfurii suport pentru cești

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

230,00 lei

Stoc epuizat

SKU: 00280 Categorii: ,