MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # CANA MOȘULUI e vesel și îmbujorat, cu buline roșii ca nasul lui Rudolf pe un porțelan alb „ca spuma laptelui”.

Setul de ceai sau cafea este dotat si cu o farfurie pentru prajiturelele Moșului

Este produs între anii 1955 – 1964, în Anglia, sub marca Royal Vale .

Porțelanul este deosebit de fin și ușor, translucid, caracteristici ale calității superioare. Mențiunea de pe spatele piețelor Fine Bone China certificată apartenența la o clasă superioară de porțelan, care are greutate scăzută, duritate și rezistență mari.

Porțelanul denumit Bone China  este realizat printr-o tehnică veche, folosită mii de ani doar de olarii chinezești, folosite cenușă de oase. Abia spre sfârșitul secolului al XVlll-lea, tehnica a ajuns în Anglia și de acolo sa extins în toată Europa.

Scurt istoric al producătorului de porțelan englezesc, marca Royal Vale

Porțelanul Royal Vale a primit licență regală pentru producție în anul 1913, după ce Regele George V și Regina Maria au vizitat atelierele companiilor  Colclough. Aceasta fusese înființată în 1890 de Herbert Joseph Colclough, fost primar al orașului Stoke-on-Trent. Domnul Colclough era pasionat și dedicat ceramicii sale: stătea treaz, nopți la rând, lângă cuptoare, astfel încât să fie primul care să vadă noile modele scoase de la copt.

În anii 30, Colclough China Limited sa extins rapid și a devenit prima companie care are un produs porțelan fin pentru piața de masă, care a fost comercializată la bucată, exclude posibilitatea posibilității unor cantități mari.

În 1948, Colclough China Limited a preluat Booths și Adderley și apoi, la începutul anilor 1950, a fuzionat cu Ridgeway Company . Ridgway a produs porțelan cu următoarele numere: Colclough China, Malvern China, Melba Bone China, Royal Vale și Royal Adderley cu semn (ștampile) diferite, în funcție de viață.

Colclough și Ridgway au devenit parte a Royal Doulton Group la începutul anilor 1970. Cu toate acestea, în 1996, Colclough a încetat producția. Așadar, această piesă nu mai poate fi reprodusă. Este o mică bucată de istorie a porțelanului englezesc. Bucurați-vă!

Setul din porțelan este alcătuit din următoarea piese:

 • Ceașcă pentru ceai sau cafea , în formă de clopot, cu marginea canelată, un model caracteristic companyi Colclough. Toarta ceștii și baza sunt aurite. Capacitate ceașcă = 200 ml, înălțime = 7,5 cm, diametru = 9 cm
 • Farfurie suport pentru ceașcă. Diametru = 14 cm
 • Farfurie pentru desert, în formă rectangulară, cu colțurile rotunjite. Dimensiuni = 16 x 16 cm

Lumânarea naturală parfumată cu uleiuri esențiale

 • În ceașcă, este turnată manual  sau luminare parfumată, din ceară 100% soia. Parfumul este un blend propriu HERBALL, obținut din uleiuri esențiale, cu o notă dulce, cuceritoare, specifică Sărbătorii Crăciunului.
 • Lumânarea trebuie să ardă 2 ore la prima folosire, pentru a forma un disc de ceară complet topită. Astfel, se evită formarea tunelului de ceară la următoarele arderi. Nu lăsați niciodată lumânarea să ardă mai mult de 4 ore, pentru a nu risca spargerea recipientului. Lumânarea nu mai trebuie reaprinsă când ceara din ceașcă a ajuns la grosimea de 0,5 cm.
 • După folosirea lumânării, ceașca se spală cu detergent de vase, iar setul de porțelan se refolosește.
 • Ceara naturală de soia nu conține elemente toxice și nu lasă urme pe recipient, arde cu lumină blândă, fără fum și fără funingine. Pentru mai multe detalii, accesați butonul Informații suplimentare.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă poți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă puteți transmite și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fund. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în notă inclusă în formularul de comandă.

Ultimele livrări din acest an vor fi expediate pe 15 decembrie. Comenzile înregistrate după 14 decembrie, vor fi livrate după 8 ianuarie 2023.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage. 

RECOMANDARE LUMÂNARE

Lumânarea aprinsă trebuie supravegheată, să nu fie accesibilă copiilor sau animalelor de companie. Întotdeauna lăsați cel puțin 10 cm între 2 lumânări aprinse. Nu aprindeți lumânări în spații ușor inflamabile. Întotdeauna asigurați-vă că lumânarea aprinsă este poziționată pe o suprafață rezistentă la temperaturi înalte. Niciodată nu lăsați lumânarea aprinsă mai mult de 4 ore. La prima folosire, lăsați lumânarea să ardă doar 2 ore, pentru a obține un bazin uniform, astfel încât să nu se formeze un tunel de ceară la următoarele arderi. Nu permiteți flăcării să atingă recipientul. Cu excepția primei utilizări, înainte de a aprinde lumânarea, scurtați întotdeauna fitilul până la 5mm desupra nivelului cerii, pentru a evita fumegarea și deteriorarea recipientului. Atenție! În timpul arderii, recipientul se poate încinge. Nu manevrați lumânarea când ceara este fluidă și fierbinte. Stingeți lumânarea când mai rămâne 1 cm de ceară și nu mai reaprindeți. Urmele de ceară de la finalul arderii pot fi șterse cu un prosop de hârtie, când ceara nu este fierbinte, dar nici nu s-a solidificat complet, apoi recipientul se spală cu detergent de vase și poate fi refolosit. O altă metodă pentru a îndepărta discul de ceară rămas este să plasați recipientul într-un vas cu apă fierbinte, pentru câteva minute, cât timp marginile discului se desprind de pe vas, apoi trageți-l spre exterior. Ceara de soia este 100% naturală, se degresează ușor de pe vase și nu lasă urme pe recipientul spălat.

CADOU # CANA LUI MOȘ CRĂCIUN

Setul cadou conține:

 • ceașcă pentru ceai sau cafea din porțelan vintage englezesc (anii 50)
 • lumânare naturală, din ceară de soia, turnată în ceașcă, parfumată cu uleiuri esențiale
 • farfurie suport pentru ceașcă
 • farfurie pentru desert 

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.