MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul CADOU # CLASIC pentru 2 persoane este pentru cei care adoră frumusețea simplității.

Conține:

  • 2 seturi din porțelan pentru ceai și desert sau aperitiv
  • 1 lumânare fulg de nea, din ceară de soia, parfumată cu uleiuri esențiale. Note: fresh (pin, eucalipt și lavandă).

Porțelanul rar marca Eschenbach, Bavaria este fin ca mătasea, de un alb pur, mărginit cu decor fin, auriu. Este o minune că mai există porțelan complet, produs de această marcă înainte de 1950.

Gama de porțelan care se mai găsește pe piață, din perioada 1913 până în 1945, este extrem de redusă. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, toate prototipurile de design din porțelan, toate broșurile și pliantele și aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția după război, fabrica a folosit matrițe de la producătorul dispărut Porzellan-Manufaktur Allach-München GmbH.

Ceștile sunt generoase, potrivite atât pentru ceai, cât și pentru cafea. Farfuriile pentru desert sau aperitiv fac

Dimensiuni:

  • Ceașcă: volum = 200 ml, înălțime = 7 cm, diametru = 5.5 cm
  • farfurie suport pentru ceașcă: diametru = 11 cm
  • farfurie pentru desert sau aperitiv: 15 cm

Scurt istoric al producătorului de porțelan, Eschenbach, Bavaria:

Fondatorul fabricii a fost Eduard Haberländer, consilier în consiliului de comerț. El planificase o fabrică de porțelan în Windischeschenbach din 1906, dar abia în 1913 a reușit să-și ducă la bun sfârșit planurile. Prima producție a început în 1916 și a fost limitată la mărfuri de bază, ieftine, capacitatea de producție fiind foarte scăzută.

În anul 1929, fabrica a fost preluată de  firma Oscar Schaller & Co., care la acel moment era o sucursală a unui alt producător aflat în continuă expansiune, Gebrüder Winterling din Röslau (Super Franconia, Bavaria). Pe baza unui nou concept, produsele sub marca „Eschenbach” au fost schimbate. Până în 1935, statutul de porțelan de calitate a fost stabilit, rezultând o puternică redresare economică.

Al doilea Război Mondial a lăsat cicatrici de neșters în Windischeschenbach. Așa cum am amintit mai sus, toate gamele de design din porțelan, precum și toate broșurile și pliantele, aproape toate documentele companiei și corespondența au fost pierdute în timpul evacuarii de către soldații americani. Pentru a relua producția, fabrica a folosit matrițe de la Porzellan-Manufaktur Allach-München, iar gama de produse  includea, în cea mai mare parte, farfurii ornamentale și veselă.

În primii zece ani după cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica a trecut printr-un proces extins de dezvoltare și modernizare. În 1950, compania „Winterling” avea statut de corporație și emite acțiuni, principalii acționari fiind membrii familiei Winterling. Toate companiile fiice, deci și Eschenbach, au fost redenumite în Gebrüder Winterling AG, majoritatea mărcilor utilizate până atunci, fiind modificate. Pe lângă produsele obișnuite de uz casnic, fabrica a început să se specializeze în porțelan hotelier. În jurul anului 1977 a angajat aproximativ 700 de muncitori.

În noiembrie 2000, Winterling și-a declarat falimentul,  nemaifăcând față concurenței porțelanului ieftin din Est. Activele au fost preluate de Triptis Porzellan (Turingia). Fabrica producea porțelan de uz casnic și de hotel de înaltă calitate sub marca comercială „Eschenbach Porzellan”. Conducerea Triptis părea să fie interesată doar de mărcile înregistrate de fabrica din Windischeschenbach și a închis fabrica în decembrie 2003. Confruntat cu probleme financiare la scară largă, Triptis a intrat în insolvență pe 7 octombrie 2004 și  o lună mai târziu, a declarat falimentul. S-a reînființat în 2005 ca Neue Porzellanfabrik Triptis GmbH și și-a continuat activitatea.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele din porțelan ale acestui set cadou sunt vintage. 

 

CADOU # CLASIC PENTRU 2

Setul cadou conține:

  • 2 seturi pentru ceai, din porțelan fin bavarez, rar, marca Eschenbach, din anii 1940
  • 2 farfurii pentru desert sau aperitiv
  • 1 lumânare parfumată cu uleiuri esențiale

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.