MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul #LIRA DE AUR pare special pentru un înger care are nevoie de o liră filigran de aur pentru colindele de Crăciun.

Setul de ceai sau cafea din porțelan vintage bavarez, produs în anii 50, are culoarea chihlimbarului, este irizat și bogat ornamentat cu lire aurii, filigranate, realizate manual.

Porțelanul este deosebit de fin și ușor, caracteristici ale calității superioare. De altfel, producătorul Schaller Bavaria  este renumit pentru calitatea deosebită a porțelanului și finețea detaliilor.

Scurt istoric al producătorului de porțelan bavarez

Compania a fost fondată în 1882 de omul de afaceri Oscar Schaller. După zece ani, și-a schimbat marca în simbolul „ S & C ” stilizat pentru Schaller & Co.

Din 1917, compania a cunoscut o ascendență uimitoare fiind preluată de Gebrüder Winterling OHG și redenumită în Oscar Schaller & Co. Nachfolger. A urmat dezvoltarea, prin achiziția de noi fabrici, inclusiv a  companiei Triptis, Turingia,  care a rămas o fabrică de sine stătătoare până la exproprierea și naționalizarea parțială în 1947 și finalizată, apoi, în 1949, după înființarea Germaniei de Est. În 1950, compania a fost schimbată la statutul de corporație, membrii familiei fiind principalii acţionari. Toate companiile fiice au fost redenumite în Gebrüder Winterling, iar mărcile folosite până atunci au fost schimbate. În 2000, Winterling a dat faliment, instalațiile și marca fiind preluate de Triptis Turingia, care a intrat și ea în insolvență în 2004. Așadar, această piesă nu mai poate fi reprodusă. Este o mică bucată de istorie a porțelanului bavarez. Bucurați-vă!

Setul din porțelan este alcătuit din următoarele piese:

 • Ceașcă pentru ceai sau cafea, în formă conică, cu picior, un model deosebit de iubit în epocă. Capacitate = 100 ml, înălțime = 6 cm, diametru = 10 cm
 • Farfurie suport pentru ceașcă. Diametru = 15 cm
 • Farfurie pentru desert sau aperitiv. Diametru  = 20 cm

Lumânarea naturală parfumată cu uleiuri esențiale

 • În ceașcă, este turnată manual o lumânare parfumată, din ceară 100% soia. Parfumul este un blend propriu HERBALL, obținut din uleiuri esențiale, cu o notă dulce, cuceritoare, specifică Sărbătorii Crăciunului.
 • Lumânarea trebuie să ardă 2 ore la prima folosire, pentru a forma un disc de ceară complet topită. Astfel, se evită formarea tunelului de ceară la următoarele arderi. Nu lăsați niciodată lumânarea să ardă mai mult de 4 ore, pentru a nu risca spargerea recipientului. Lumânarea nu mai trebuie reaprinsă când ceara din ceașcă a ajuns la grosimea de 0,5 cm.
 • După folosirea lumânării, ceașca se spală cu detergent de vase, iar setul de porțelan se refolosește.
 • Ceara naturală de soia nu conține elemente toxice și nu lasă urme pe recipient, arde cu o lumină blândă, fără fum și fără funingine. Pentru mai multe detalii, accesați butonul Informații suplimentare.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage. Pentru piesele de porțelan atât de vechi, urmele timpului devin o calitate, nu un defect. Farfuria desert are mici ștersături la baza detaliilor, insesizabile pentru modelele bogate în linii fine.

RECOMANDARI LUMANARE

Lumânarea aprinsă trebuie supravegheată, să nu fie accesibilă copiilor sau animalelor de companie. Întotdeauna lăsați cel puțin 10 cm între 2 lumânări aprinse. Nu aprindeți lumânări în spații ușor inflamabile. Întotdeauna asigurați-vă că lumânarea aprinsă este poziționată pe o suprafață rezistentă la temperaturi înalte. Niciodată nu lăsați lumânarea aprinsă mai mult de 4 ore. La prima folosire, lăsați lumânarea să ardă doar 2 ore, pentru a obține un bazin uniform, astfel încât să nu se formeze un tunel de ceară la următoarele arderi. Nu permiteți flăcării să atingă recipientul. Cu excepția primei utilizări, înainte de a aprinde lumânarea, scurtați întotdeauna fitilul până la 5mm desupra nivelului cerii, pentru a evita fumegarea și deteriorarea recipientului. Atenție! În timpul arderii, recipientul se poate încinge. Nu manevrați lumânarea când ceara este fluidă și fierbinte. Stingeți lumânarea când mai rămâne 1 cm de ceară și nu mai reaprindeți. Urmele de ceară de la finalul arderii pot fi șterse cu un prosop de hârtie, când ceara nu este fierbinte, dar nici nu s-a solidificat complet, apoi recipientul se spală cu detergent de vase și poate fi refolosit. O altă metodă pentru a îndepărta discul de ceară rămas este să plasați recipientul într-un vas cu apă fierbinte, pentru câteva minute, cât timp marginile discului se desprind de pe vas, apoi trageți-l spre exterior. Ceara de soia este 100% naturală, se degresează ușor de pe vase și nu lasă urme pe recipientul spălat.

CADOU # LIRA DE AUR

Setul cadou conține:

 • ceașcă pentru ceai sau cafea din porțelan vintage bavarez (1950)
 • luminare naturală, din ceară de soia, turnată în ceașcă, parfumată cu uleiuri esențiale
 • farfurie suport pentru ceașcă
 • farfurie pentru desert sau aperitiv

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.