MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Numele culorii turcoaz vine din franțuzescul ” turquoise ”, care înseamnă ”turcesc”. Turkeise sau turkoyse numeau francezi, la începutul secolului al XV-lea, piatra verde-albăstruie, de culoarea mării, pe care o asociază Turciei. În realitate, piatra turcoaz provenea din minele provinciei Khorassan, din Persia, o regiune aflată acum în Iran, dar trecea prin Turcia ca să ajungă în Europa de Vest.

Putem să-i spunem și verde mentă, dar asocierea unui set din porțelan, potrivit pentru cafea turcească, cu o tavă din cupru, un metal atât de întâlnire în cafenelele turcești, credem că nu poate avea un număr mai bun decât # TURQUOISE.

Cadoul TURQUOISE conține #:

  • 1 set din porțelan pentru cafea, decorat cu aur coloidal. Setul este pentru o persoană, și poartă marca Bombay Duck. 

Compania Bombay Duck are o poveste interesantă: a fost înființată de o femeie, în 1993, la Londra, după o călătorie în India, care a fascinat-o. A luat decizia să aducă la Londra produse fabricate cu minuțiozitatea indienilor, dar care să răspundă gusturilor și așteptărilor englezilor. Practic, compania Bombay Duck fabrică în India produse pentru casă, după design și rigori europene, dar cu răbdare asiatică. Acest set face parte din colecția Miss Darcy Bird, decorată atât de frumos în culoarea turquoise, cu detalii din aur coloidal. Farfuria este decorată cu același motiv central ca și ceașca – pasărea pe o ramură de aur, însă bordura concentrică este decorată cu buline, tivită fiind cu o dantelă de aur. Toarta ceștii este decorată cu o linie turquoise, mărginită de ambele părți cu aur coloidal.

* Dimensiuni ceașcă: capacitate = 100 ml, înălțime = 6 cm, diametru = 5.5 cm

* Dimensiune farfurie. diametru = 11.5 cm

  • Farfurie suport, decorată cu aur coloidal, din același set. Poate fi folosită pentru suportul cuburilor de zahăr, al plicurilor de ceai, pentru servirea fructelor mici sau a unui desert. Diametru = 11.5 cm
  • Tavă din cupru, subțire, cu gravură în relief. Diametru = 21.5 cm
  • Față de masă, din bumbac, brodată manual, tivită cu dantelă croșetată, de asemenea, manual. Dimensiuni: 63 cm x 63 cm

 

Dacă poți să-l dăruiți cuiva, putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă puteți transmite și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în notă inclusă în formularul de comandă.

 

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage. Porțelanul și tava nu se folosesc la cuptorul cu microunde și se spală doar manual.

CADOU # TURQUOISE

Cadoul conține:

  • set din porțelan pentru cafea, decorat cu aur coloidal, din colecția Miss Darcy Bird, Anglia
  • farfurie decorată cu aur coloidal din colecția Miss Darcy Bird, Anglia
  • tavă din cupru
  • față de masă, din bumbac, tivită cu dantelă croșetată manual

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.