MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # BUCHET este o colecție unică de frumuseți din porțelan din cel mai fin. Deși piesele aparțin unor mărci diferite, celebre pe piața de profil, le unește buchetul de flori ca element comun, semn că acest decor era deosebit de solicitat și apreciat în epocă. Le unește și calitatea porțelanului, stălucitor, fin, translucid – caracteristici ale unui porțelan superior – și, nu în ultimul rând, vârsta venerabilă. În ciuda anilor care s-au scurs, piesele din porțelan sunt impecabile, semn că au fost iubite peste măsură. Merită o nouă viață, toate laolaltă, într-o casă cu dragoste pentru frumos.

Setul cadou conține 7 elemente:

 • Cafetieră din porțelan fin, marca LF Limoges, Franța, decorată cu aur și pictată manual. Conform mărcii de identificare de pe spatele piesei, aceasta a fost produsă între anii 1950 – 1959. Este deosebit de frumoasă, în condiții excelente, ușoară, de un alb strălucitor. Liniile de aur sunt fascinante, făcând din această piesă una remarcabilă. Scopul său originar era de carafă pentru ciocolată caldă. Poate fi folosită și astăzi cu acest scop, dar și pentru cafea sau capuccino.
  • Dimensiuni: înălțime = 19 cm, volum = 500 ml
 • Set format din ceașcă pentru ceai sau cafea și farfurie suport pentru ceașcă, din porțelan fin, marca Haviland, Limoges.David Haviland, un importator american de porțelan care a colaborat cu fratele său Daniel, s-a mutat la Limoges, Franța în 1842, pentru a putea începe să producă porțelan decorat special pentru piața americană. La început, a cumpărat obiecte albe de la multe  fabrici din Limoges și le decorat la Paris. În 1865,Haviland și-a înființat propria fabrică și a început să producă semifabricate de porțelan, precum și să angajeze personal de decorare local pentru a finaliza procesul sub un singur acoperiș. Tiparele erau atât de respectate în Statele Unite, când erau noi, încât miresele din clasa de vârf alegeau adesea seturi de vesela Haviland ca porțelan pentru nuntă, mai ales în perioada victoriană târzie, așa cum a menționat istoricul de la Limoges, Mary Frank Gaston în scrierile sale.
 • Vază din porțelan fin, decorată manual, în formă de amforă. Este decorată cu mai multe buchete de flori și elemente aurii. Pe buza vazei, sunt trasate linii late aurii.
 • Casetă din porțelan fin englezesc, pictată manual și decorată cu aur coloidal, marca Amber, Staffordshire
 • Lumânare naturală din ceară de soia 100%, parfumată cu uleiuri esențiale, blend propriu HERBALL, turnată în caseta de porțelan.
  • Conține trandafiri decorativi, din ceară naturală de soia, turnați manual
  • Cu fitil de bumbac
  • Arde cu flacără blândă, fără fum. Ceara de soia nu are temperatură ridicată de ardere, deci recipientul nu se supraîncălzește, dacă sunt respectate recomandările
  • FĂRĂ PARAFINĂ, FĂRĂ ADITIVI
  • Non toxică
  • După consumarea lumânării, recipientul poate fi refolosit, inclusiv pentru alimente
  • Cu aromă florală, suavă

Porțelanul de Limoges este considerat cel mai bun porțelan cu pastă tare din lume datorită a trei caracteristici specifice, toate ingrediente naturale locale: caolin, feldspat și cuarț. Apoi, procesul intens de ardere care formează superba glazură care nu poate fi pătrunsă de elemente și îi conferă acea transluciditate rafinată. În cele din urmă, o mulțime de artiști pricepuți și flerul francez pentru design aristic au stabilit un standard pe care alți producători de porțelan europeni și americani se străduiesc să-l imite.

Limoges este o zonă din Franța unde, în 1771, a fost înființat un centru de producție de porțelan fin, în apropierea unor zăcăminte importante de argilă caolin, care a permis producerea porțelanului rezistent, asemănător celui fabricat în China acelor vremuri. Fabricile din Limoges ocupă și astăzi un loc central în producția europeană de porțelan fin.

 

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să fie un cadou surpriză, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți destinatarului un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi introdus în cutia cadou sau va fi așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dorit (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ:  piesele acestui set cadou sunt vintage. 

CADOU # BUCHET

Setul cadou conține 7 elemente:

 • cafetieră din porțelan fin de Limoges, Franța, decorată cu aur (anii 50)
 • ceașcă pentru ceai sau cafea, din porțelan fin, marca Haviland, Limoges
 • farfurie suport pentru ceașcă Haviland, Limoges
 • vază din porțelan fin, decorată manual
 • casetă din porțelan fin englezesc, decorată manual, marca Amber, Staffordshire
 • lumânare naturală, parfumată cu uleiuri esențiale, turnată manual în caseta de porțelan

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.