MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # IMPERFECT BEAUTY este, de fapt, cadoul perfect pentru iubitorii de frumos imperfect. Acest cadou adună laolaltă obiecte minunate, cu istorii și enigme, dând frâu liber imaginației.

De ce l-am numit IMPERFECT BEAUTY? Pentru că zecile de ani care au trecut peste piesele ce compun acest set cadou au lăsat urme. Urmele nu sunt urâte, sunt valoroase!

Ceștile din porțelan translucid au aparținut, probabil, unei domnițe stângace, căci ușoarele ștersături ale liniei aurii dezvăluie că ceașca a fost folosită din mâna stângă. Haideți să ne imaginăm asta, în loc să presupunem că urmele se datorează unui detergent abraziv sau unei mașini de spălat vase. Ar fi ca și când am spăla la mașină o bijuterie…

Așadar, setul cadou #IMPERFECT BEAUTY este alcătuit din:

 • 2 seturi pentru ceai sau cafea și 2 farfurii pentru aperitiv sau  desert, din porțelan fin englezesc, marca Royal Albert, colecția ”Moss Rose”. Au fost produse în 1956. Fiecare set este format din ceașcă, farfurie suport și farfurie pentru aperitiv sau desert. Piesele sunt bogat ornamentate cu trandafiri, ceașca fiind decorată inclusiv pe interior. Toarta ceștii este decorată într-un mod special: pe latura superioară, este realizată din porțelan o frunză stilizată, incrustată cu aur. Marginile ceștii și ale farfuriilor sunt decorate, de asemenea, cu aur. Trecerea timpului însă a șters ușor liniile de pe buza ceștilor și de pe marginile farfuriilor (v.foto)
  • Dimensiuni: ceașcă – diametru =8.5 cm, înălțime = 8 cm până la partea superioară a mănușii; diametrul farfuriei suport pentru ceașcă = 14 cm; diametrul farfuriei pentru aperitiv sau desert = 16 cm
 • 2 casete din porțelan, foarte vechi, pictate manual cu trandafiri, Având aproximativ 100 de ani, piesele au glazura fisurată superficial, fără însă a afecta în niciun fel frumusețea ori funcționalitatea (v. foto). Casetele sunt decorate cu flori, atât pe capac, cât și pe bază. Marginile sunt tivite cu aur. Pot fi folosite ca zaharnițe, bomboniere, casete de bijuterii sau suporturi pentru obiecte mici, de birou.
 • 2 lumânări naturale, din ceară de soia, parfumate cu uleiuri esențiale, turnate manual în casetele de porțelan. Lumânările din ceară de soia ard curat, cu lumină blândă, fără fum și fără funingine. Au fitiluri din bumbac și sunt decorate cu flori, tot din ceară de soia, turnate, de asemenea, manual.
 • 1 farfurie pictată manual, cu o scenă romantică, după pictorul francez  J.H. Fragonard. Farfuria este din porțelan fin englezesc, marca Springfield, fiind produsă în anii 50, conform mărcii de pe verso. Pictura este executată cu atenție deosebită la detalii. Florile și portretele sunt clare, remarcabile. Dacă nu se folosește pentru servirea unor fursecuri, mini prăjituri, bomboane de ciocolată sau fructe mici, farfuria se poate folosi ca suport pentru bijuterii. Piesa prezintă o zgârietură fină, în zona de deasupra umărului  stâng al femeii în rochie roz.
  • Diametru = 15 cm

Marca Royal Albert are o istorie legată de Casa Regală Britanică începând din 1926, inițial prin Ducesa de York, și continuată apoi  de Regina Maria  și Regina Elisabeta. Firma a fost înființată în 1919, cu denumirea Star China, de către Herbert James Aynsley și ginerele său Hugh Irving. În 1920, și-a schimbat numele în Paragon China Company și a produs cu această marcă, sub mai multe acționariate, până în 1991, când denumirea a fost întreruptă. Paragon a continuat sub propriul nume ca parte a grupului Wild până în 1964, apoi ca parte a Allied English Potteries (1964 – 1972) și apoi ca parte a Royal Doulton Tableware Ltd., care a continuat să folosească numele Paragon, dar până în 1989 numele și modelele au fost în general absorbite în marca Royal Albert a lui Doulton. Acesta a întrerupt utilizarea numelui Paragon din 1991. Unele modele Paragon au continuat să fie produse sub denumirea Royal Albert. Persoana care va primi acest cadou, va ține în palme o mică parte din istoria porțelanului fin englezesc.

NOTĂ: piesele acestui set cadou sunt vintage. Șiragul de perle nu este inclus în set. 

Pentru a mări fotografiile și a observa detaliile, dați click pe imagine.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl trimiteți cuiva, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

 

CADOU # IMPERFECT BEAUTY

Setul cadou conține: 

 • 2 seturi pentru ceai/cafea/desert din porțelan englezesc, marca Royal Albert (1956) 
 • 2 casete din porțelan pictate manual (aproximativ 100 de ani)
 • 2 lumânări naturale, din ceară de soia, parfumate cu uleiuri esențiale, turnate în casetele de porțelan
 • 1 farfurie din porțelan englezesc, pictată cu o scenă romantică după pictorul J.H. Fragonard

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.