MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul cadou # LORD NELSON este unicat, special și memorabil. Adică exact ce trebuie unui cadou reușit.

Piesele din porțelan sunt deosebit de frumoase, atât prin textură, cât și prin decor. Scenele romantice pictate manual pe piese de porțelan sunt reproduceri după operele pictorului francez J.H. Fragonard. Calitatea porțelanului englezesc, marca Lord Nelson Pottery, este la cote înalte: fin ca mătasea și ușor, așa cum astăzi nu se mai fabrică. Este decorat cu aur, pictat manual și a fost produs între anii 1945 – 1950.

Lord Nelson Ware și-a început istoria în Hanley, Staffordshire în 1785, deși, Ghidul Goddens pentru porțelanurile englezești menționează anul 1880, însă, cel mai probabil, fabrica din 1880 s-a construit pe baza alteia, anterioare. La început, fabrica s-a numit Elijah Cotton (Ltd). În acea perioadă, porțelanul nu era marcat cu numele fabricii.

În 1885, Elijah Cotton  a deschis o nouă fabrică în Hanley, Stoke on Trent, numită „Nelson Pottery” și a preluat atelierele Victoria Works.  A început să opereze Potteries Nelson & Victoria folosind numele comercial „Nelson Ware”, mai apoi ”Lord Nelson Ware”, până în 1981.

Cadoul # LORD NELSON conține următoarele elemente:

 • 2 farfurii pentru desert, alune sau fructe de pădure, deosebit de fine, din porțelan englezesc, decorat cu aur, marca ”Lord Nelson”, produs între anii 1930 – 1945. Farfuriile sunt pictate manual cu scene romantice diferite, realizate cel mai probabil de Noel Syers, după model Fragonard. Picturile pe porțelan sunt deosebit de clare și viu colorate, fără nicio urmă a trecerii timpului. Ușor adâncite, așa încât să poată susține siropul dulceții, pentru care au fost inițial create, farfuriile au pe margine 7 decoruri florale desenate cu chenar negru și completate cu aur, încadrând, astfel, medalionul central, cu temă romantică. Porțelanul este de culoarea fildeșului, contrastând fin și într-un mod romantic cu scenele pictate. Marginea farfuriei este marcată cu o linie aurită. Farfuriile pot fi folosite și ca suporturi pentru lumânări parfumate sau pentru bijuterii ori obiecte mici de birou.
  • Diametru farfurie = 11 cm, adâncime = 2 cm
 • 1 casetă din  porțelan englezesc, pictat manual cu scene romantice și decorat cu aur, marca ”Lord Nelson”, produs între anii 1945 – 1950. Caseta provine din același set cu farfuriile. Medalionul central reproduce o scenă romantică diferită de cele de pe farfurii.
  • Dimensiuni: lungime = 11 cm, lățime = 9.5 cm, adâncime = 4 cm
 • 1 tablou pictat manual pe porțelan și chenar aurit, marca Walter Exclusive, Germany, reproducere după pictura ”Leagănul” a pictorului francez J.H.Fragonard.  
  • Dimensiuni: înălțime = 10.5 cm, lățime = 9 cm
 • 2 lumânări trandafir, din ceară 100% soia, parfumate cu uleiuri esențiale.
  • din ceară 100% soia
  • parfumată cu uleiuri esențiale
  • blend propriu HERBALL
  • non toxică
  • Dimensiuni: diametru = 6 cm , înălțime = 4.5 – 5 cm
 • Set aromaterapie format din:
 • 5 tablete de aromaterapie, din ceară naturală de soia, parfumată cu uleiuri esențiale. Tabletele au forme de flori, albe și roz, asortate cu picturile de pe porțelan. Când sunt încălzite pe lampa de aromaterapie, degajă un parfum suav, floral, un blend propriu HERBALL. Tabletele pot fi folosite și fără a fi încălzite, pentru a parfuma un sertar sau un raft cu haine sau lenjerii de pat.
 • 1 lampă de aromaterapie, din ceramică porțelanată, cu lumânare pastilă.
Despre Fragonard

Jean-Honoré Fragonard (1732 – 1806) a fost un pictor francez, reprezentant al stilului rococo, din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Fragonard este considerat pictorul scenelor de dragoste în genul „fêtes galantes”. Portretele sale impresionează prin îndemânarea extraordinară, iar tablourile cu teme istorice uimesc pe reprezentanții neoclasicismului academic. S-a orientat către genul erotic și frivol, în limitele acceptate ale epocii, acest gen fiind căutat de clienții săi.

În ultima parte a vieții sale, s-a ocupat mai mult de lucrări decorative. A primit comenzi pentru picturi decorative în palatul „Louvre” și palatul „Belevue”.

La solicitarea favoritei regelui Ludovic al XV-lea, doamna du Barry, execută ciclul de tablouri de mari dimensiuni „Les Progrès de l’amour dans le coeur d’une jeune fille” pentru reședința de la Louvenciennes. Ciclul constă din 14 tablouri, împărțit în trei grupe: șase scene de dragoste, patru alegorii ale iubirii și patru picturi decorative. Tablourile nu au fost însă acceptate de rege, pentru că nu se acordau cu stilul arhitectural neo-clasic al pavilionului. Fragonard le-a transportat mai târziu la Grasse, locul său natal, și le-a instalat în salonul reședinței unui văr.

În prezent pot fi admirate în Camera Fragonard din Frick Collections, New York.

Ambalare cadou
 • Cutie din lemn de pin, natur, fin finisată, realizată de un artizan local
 • Panglică din satin
 • Umplutură din lână de lemn

 

NOTĂ: setul de porțelan din cadoul # LORD NELSON  este vintage, în stare impecabilă. Una dintre farfurii, prezintă fisuri sub glazură, atunci când este spălată, dar acestea nu sunt vizibile când farfuria este uscată și nu prezintă niciun risc pentru conținutul alimentar sau de siguranță la manipulare.

NOTĂ 2: Porțelanul decorat cu aur se spală manual, fără a folosi bureți abrazivi sau detergenți agresivi.

 

Variație numar seturi

1 set, 2 seturi

CADOU # LORD NELSON

Cadou unicat cu piese din porțelan fin, pictat manual cu scene Fragonard și decorat cu aur – un tablou, 2 farfurii și o casetă pentru bijuterii -,  lumânări parfumate și set de aromaterapie

 • 2 farfurii pentru desert, din porțelan englezesc, pictate manual și decorate cu aur, marca ”Lord Nelson” ( din 1945 – 1950) 

 • 1 casetă de bijuterii din porțelan englezesc, pictată manual și decorată cu aur, marca ”Lord Nelson” (din 1945 – 1950) 

 • 1 tablou din porțelan, pictat manual și ramă aurită, marca Walter Exclusive, Germany ( din 1959)

 • 2 lumânari parfumate cu uleiuri esențiale, în formă de trandafir

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății în cont.

350,00 lei

Stoc epuizat

SKU: 00340 Categorii: ,