MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul # PENTRU COLECȚIONARI este pentru cineva care iubește formele rotunde sau frumusețea remarcabilă Art Nouveau de sfârșit al secolului XlX – început al secolului XX, care vrea să țină în palme mici bucăți de istorie a porțelanului bavarez și care nu este ținut în loc de formalism.

Piesele acestui set cadou, deși au în comun același model cu flori mărunte și colorate, ele nu aparțin aceluiași producător. Toate sunt produse înainte de anul 1939, în Bavaria, locul unde porțelanul european este de legendă.

Cadoul #PENTRU COLECȚIONARI  este alcătuit din:

 • 1 ceainic marca Thomas Bavaria, parte intrinsecă a companiei celebre ROSENTHAL, care produce cel mai cunoscut porțelan din lume. Este produs între anii 1908 – 1939, conform mărcii ștanțate pe spatele piesei. Cu linii curbe, dulci, ceainicul este încântător. Fiind atât de ”bătrân”, știe ce înseamnă valoarea timpului și prezintă urme șterse pe liniile aurii și pe vârful capacului. Are, totuși, 100 de ani…
  • Dimensiuni ceainic: înălțime = 19 cm, lățime (distanța dintre o extremitate și cealaltă) = 22 cm, volum = 1 litru
 • 1 set pentru ceai, format din:
  • ceașcă, pictată manual și decorată cu aur. Este din porțelan deosebit de fin, subțire, translucid. Absolut remarcabilă este toarta ceștii, în formă de frunze, în stil Art Nouveau. Toarta și marginea ceștii sunt placate cu aur. Piesa provine de la începutul secolului trecut, posibil să fie produsă chiar înainte de anul 1900, în fabrica lui Oscar Schaller, ce a fost deschisă în 1882. Ștampila de pe spatele ceștii o datează între anii  1892 și 1918.
  • farfurie suport pentru ceașcă, ușor adâncită, cu margine canelată ți detalii în relief, așa numitele ”pastile” în formă de pătrate, cu bumbi centrali. Este marca Hutschenreuther Selb Bavaria, care, ca și Thomas, a devenit parte a companiei ROSENTHAL (din anul 2000). Istoria Hutschenreuther Gelb Bavaria a început în 1838. Farfuria din acest set provine din anii 1925 – 1939, conform ștampilei de identificare. Marginea farfuriei este placată cu aur.
  • Dimensiuni: ceașcă – înălțime = 7 cm, diametru = 8 cm, volum = 150 ml; farfurie suport – diametru = 14 cm
 • 1 farfurie pentru desert sau aperitiv, marca Oscar Schaller. Conform ștampilei de identificare, farfuria a fost produsă între anii 1892 și 1918, adică de la începutul istoriei acestei remarcabile mărci de porțelan bavarez. Marginea farfuriei este placată cu aur. Diametru = 19 cm

Pentru a mări fotografiile și a vedea detaliile, dați click pe fiecare imagine.

Setul cadou este ambalat festiv și este legat cu o fundă asortată, gata de oferit cadou.

Dacă doriți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau îl putem înmâna personal, în București.

Dacă doriți să transmiteți și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fundă. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în nota din formularul de comandă.

NOTĂ : piesele setului cadou sunt vintage. Ceainicul prezintă ștersături pe marginea argintie (v. ultimele două fotografii).

CADOU # PENTRU COLECȚIONARI

Cadoul conține: 

 • ceainic din anii 1908 – 1939, marca Thomas, parte componentă a companiei Rosenthal
 • ceașcă pentru ceai, din anii 1892 – 1918, marca Oscar Schaller
 • farfurie suport pentru ceașcă, din anii 1925 – 1939,  marca Hutschenreuther Selb, parte a companiei Rosenthal
 • farfurie pentru aperitiv sau desert, din anii 1892 – 1918, marca Oscar Schaller

Comanda efectuată din afara zonei București – Ilfov se livrează doar după efectuarea plății.