MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Setul cadou #DELFT POLICROM este unicat și conține:

  • o vază Delft cu gât subțire, h = 30 cm
  • o carafă Delft, h = 30 cm
  • o față de masă din bumbac, brodată manual, cu motive de Paști, flori și ouă vopsite. Are dimensiunea de 80 x 80 cm

Cele două vase din ceramica olandeză atât de apreciată sunt piese vintage, probabil din anii 50, marcate Delft.

Sunt rare piesele Delft policrom, de aceea sunt și foarte scumpe pe piața produselor vintage, mai des întâlnite fiind vasele pictate cu albastru.

Celor două

Așadar, acest cadou este nu doar frumos, ci și special.

Scurt istoric al producătorului ceramicii Delft
Delft Blauw, deși nu s-a numit așa de la început, a apărut la sfârșitul secolului al XVI-lea, la Anvers, creat de un olar italian, ca o alternativă la porțelanul chinezesc mult prea scump, decorat în albastru și alb.
Tehnica s-a extins la artizanii din Anvers, care, din cauza conflictelor din acea perioadă, s-au mutat în Țările de Jos. Cei mai mulți erau în jurul orașului Delft, de unde ceramica a și împrumutat numele. Era un stil distinctiv de ceramică glazurată cu cositor, decorată cu flori, peisaje, cu precădere mori de vânt și bărci cu vele, dar și iconografie istorică sau biblică.
În perioada de glorie a Delft Blauw, existau zeci de fabrici de ceramică active, numeroase dintre ele ocupând foste fabrici de bere. De-a lungul secolelor, aproape toate s-au închis. Multă vreme, vasele Delft au fost achiziționate de turiști, ca suveniruri. În ultimii ani, ceramica Delft și-a recăpătat valoarea în Țările de Jos, mai ales că tinerilor le place să-și îmbogățească decorul cu ea.

CADOU # DELFT POLYCHROME

Setul cadou unicat conține:

  • o vază Delft vintage cu gât subțire, h = 30 cm
  • o carafă Delft vintage, h = 30 cm
  • o față de masă din bumbac, brodată manual

348,00 lei

Stoc epuizat