MAGAZIN COSMETICE NATURALE

Cadoul #GOLDEN GARDEN este o bijuterie din porțelan. Produs în Bavaria anilor 1930 , porțelanul fin, de culoarea fildeșului, este de o frumusețe amuțitoare. Pictat manual cu flori în nuanțe complementare de roșu, roz, violet, bej și gri, cu detalii absolut remarcabile, setul din porțelan format din 3 piese este îmbogățit cu un tiv aurit cu adevărat, de 24 karate.

Marca producătoare, RW Bavaria are o istorie impresionantă, dar cu final trist. A fost înființată în anul 1893, a luptat să supraviețuiască celor două războaie Mondiale și crizelor economice, dar din anul 1974, firma nu mai există. Așadar acest set de porțelan, o bucată de istorie fin bavarez, atât de special, atât de apreciat și atât de frumos.

  • În anul 1893, Rudolf Wächter a înființat o mică afacere de decorațiuni în orașul Hüttensteinach. În 1914,  împreună cu partenerul de afaceri Erhard Fürbringer, înființează o fabrică de porțelan în orașul Kirchenlamitz. Până în 1917, marca folosită a fost Wachter & Furbringer, dar sunt destul de puține informații verficate pe acest subiect. După primul război, fabrica avea doar 26 de angajați femei, iar Furbringer părăsește  compania. În perioada inflației,  Kirchlamitz avea o populație de 2.500 de locuitori, iar Wächter a oferit brutarilor locali o sumă uriașă din fonduri proprii ca împrumut fără dobândă pentru a menține prețurile pâinii pe o perioadă de 14 zile – suma de bani era echivalentă cu 6.000 de pâini de 1 kg.
  • Producția proprie de porțelan a început în jurul anului 1925 și până la sfârșitul anilor 20 Wächter a produs articole foarte fine, exportate în principal în SUA și Italia. În cursul anului 1927, acest segment de producție a fost înlocuit încet cu piese decorate în diferite forme de suprapunere metalică, în principal argint. După câteva experimente, acest lucru a dus la un design care a devenit specialitatea companiei și care a rămas în gama de produse aproape până la închiderea fabricii: o placare specială cu argint complet. Obiectele au fost acoperite cu argint mat și apoi arse din nou, după care produsul rezultat a fost lustruit manual.
  • Rudolf Wächter a murit la vârsta de 74 de ani, în 1942, după ce reușise să-și țină fabrica pe linia de plutire, chiar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În primii câțiva ani de după război, compania a urmat cererea populară și a decorat haloane de bere, din ceramică, cu capac. Afacerile s-au normalizat, iar la începutul anilor 60, compania a înlocuit decorațiunile de argint cu decorațiuni din aur mat și lucios de puritate înaltă. La începutul anului 1971, afacerea a înregistrat probleme financiare care au dus la concedieri. În 1974, fabrica a fost închisă definitiv.

Cadoul # GOLDEN GARDEN conține un set de porțelan pentru servirea ceaiului sau a cafelei, un clopoțel din cristal subțire, pictat manual și o față de masă din bumbac, brodată cu flori.

  • Setul din porțelan marca RW Bavaria este format din următoarele 3 piese:

                      * Ceainic/cafetieră. Capacitate = 22 cm , înălțime (cu capac) = 22 cm , distanța între punctele extreme (toartă – vârful picurătorului) =

                      * Zaharniță cu două toarte. Dimensiuni: înălțime = 12 cm, distanța între punctele extreme = 16 cm

                      * Carafă pentru lapte/frișcă. Dimensiuni: înălțime = 12 cm, distanța între punctele extreme (cioc – toartă) = 14 cm

  • Clopoțelul din sticlă, cu stras aplicat, pictată manual cu motive florale, în alb și auriu. Florile de pe clopoțel sunt ”vizitate” de o albină cu aripi albe și fustiță și picioare aurii, al cărei cap este reprezentat artistic printr-o pietricică strălucitoare. Limba clopoțelului este o bilă mică din sticlă, suspendată cu un lănțișor. Dimenisuni clopoțel cristalin: înălțime (cu picior) = 14.5 cm; diametru maxim = 7 cm
  • Fața de masă este din pânză de bumbac 100%, fină, brodată cu flori colorate, dispuse într-un cerc central. Marginea feței de masă este festonată în valuri, cu ață roz, iar în fiecare dintre cele 4 colțuri, mai sunt brodate mici buchete. Dimensiuni: 80 cm x 82 cm

Dacă poți să îl dăruiți, îl putem expedia direct destinatarului, oriunde în țară, prin curier, sau putem înmâna personal, în București.

Dacă puteți transmite și un mesaj, acesta va fi scris de mână pe un card și va fi inclus în cutia cadoului sau așezat în exterior, sub fund. Transmiteți mesajul dvs. (maximum 50 de caractere) în notă inclusă în formularul de comandă.

NOTĂ : piesele acestui set cadou sunt vintage. Ceainicul are pe canelura de sprijin al capacului, în interior, o ciupitură minusculă, de maximum 1 mm și superficială. Este greu de tot sesizabilă și doar atunci când capacul este ridicat (v. ultima fotografie)

CADOU # GOLDEN GARDEN

Cadoul conține:

  • set din porțelan fin bavarez (1930), decorat cu aur de 24k, format din 3 piese:

                          * ceainic/cafetieră

                          * zaharniță

                          * carafă pentru lapte/frișcă

  • clopoțel din sticlă, pictat manual, cu stras aplicat
  • față de masă din bumbac, brodată cu flori